• web-headers2.jpg

Buick Avista става в Европа новата Opel Calibra

Колкото повече доближава официалната премиера на новото поколение на спортния модел Opel Calibra, толкова по-“разговорлива” става компанията. Според последната информация новата кола ще повтори на практика дизайнът на концептуалният модел Buick Avista показан наскоро на автосалона в Детройт.

Премиерата на Opel Calibra, чиято премиера се очаква по време на автосалона в Женева ще предложи разкош, динамика и до-о-обра цена, която ще научим скоро. Повече от ясно е че все пак новата Opel Calibra 2016 ще има по-различна радиаторна решетка, други от на американския вариант джанти с пет спици и фарове с нов дизайн.

 

Ръководството на Opel явно много добре се справя със задачата за изправянето на крака на марката и отчете високи продажбени показатели през миналата 2015-а година. Само на територията на Европейския съюз бяха реализирани над 1,1 милиона продажби, като отличници по този показател се очертаха моделите Corsa и Mokka, асега към тях се присъединява и новата Astra.

Нараснаха продажбите на марката и в сектора на търговските автомобили, надхвърляйки цифата от 100 000 коли, което е с почти 25% повече от миналогодишния резултат.

Източник: www.auto-press.net