• web-headers2.jpg

Фейслифтът на петвратата Opel Astra ще е с френски мотори

През април изплуваха снимки от тестове на рестилиран вариант на хечбека Opel Astra, но тогава се предполгаше, че обновлението ще е само козметично на дизайна. Сега става ясно, че машината ще обнови и двигателната си гама, като към старата платформа от концерна GM ще бъдат приспособени двигатели на концерна PSA – бензиновият турбо 1.2, заместващ досегашната турботройка 1.0л и най-новия дизел 1.5 BlueHDi вместо сегашния 1.6 CDTI.

Адаптацията на френските мотори към немския модел, създаден далеч преди преминаването на Ореl от GM към PSA, съвсем не е лека задача. Но след това ще се получи сериозна печалба от ефекта на далеч по-големия мащаб на производство на мотори в рамките на френския концерн, както и в по-големия потенциал за развитие на френските мотори по отношение повишаването на тяхната чистота от досегашните на немците.

Предполага се, че французите ще помогнат по-нататък на Opel с внедряването на хибридни системи за задвижване, първоначално с т.н. “меки” варианти с малък мотор-генератор, добавен към станадртния ДВГ. По-радикални промени очакват Opel Astra от следващото поколение , която ще премине изцяло на френска вълна с качването й на платформата EMP2 на концерна PSA. Това поколение се очаква на пазара в периода 2020–2022-а година.

Източник: autopress.bg

© 2020 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България