• web-headers2.jpg

Opel регистрира най-висок обем на продажбите в Германия от 2008 година насам

Opel твърдо демонстрира тенденция към растеж със своето семейство от X модели – вследствие на енергичния тласък в продажбите на SUV моделите Mokka X, Grandland X и Crossland X, през месеците януари и февруари общият обем на продажбите на марката Opel в Германия достигна почти 36 600 леки автомобила – това е увеличение от около 1 300 автомобила и най-добрият резултат в този период през последното десетилетие.

Обемът на продажбите на моделите Opel Mokka X, Opel Grandland X и Opel Crossland X през първите два месеца от годината достигна около 9 740 екземпляра и Opel отново успя да заеме първото място в SUV сегмента в официалната ранглиста по продажби на Германската федерална служба за автомобилен транспорт KBA (Kraftfahrt-Bundesamt).

"Този резултат показва ясно, че нашата моделна офанзива работи. Ние сме по-добре позиционирани от всякога в бързорастящия SUV сегмент благодарение на нашето семейство от X-модели. Разбира се, ние искаме и ще продължим да се възползваме от това свое предимство и през останалите месеци на годината. 2018 е първата година, през която Mokka X, Crossland X и Grandland X са на разположение на нашите клиенти за пълни 12 месеца ", отбеляза със задоволство Юрген Келер, изпълнителен директор по продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване на Opel Германия. 

Моделът Opel Mokka X е първият модел на Opel, който получи индекса X в името си и се превърна в истински бестселър със своя динамичен и мускулест дизайн. Водачите на Mokka X могат да се възползват от предимствата на високо разположените седалки и отличната видимост във всички посоки - два от най-характерните белези на SUV автомобилите. По желание Mokka X се предлага и с адаптивна система за задвижване на четирите колела.

Opel Crossland X допълва продуктовата гама на марката Opel в сегмента на малките SUV модели (SUV B-сегмент). Многофункционалният модел със страхотен външен вид предлага отлична комбинация от функционалност, простор, гъвкавост и спортна елегантност.

Гамата от SUV модели на Opel придоби завършен вид с представянето на пазара през миналата есен на компактния Opel Grandland X – по-големият събрат на Mokka X и Crossland X. Сред неговите качества са изобилното вътрешно и багажно пространство, гъвкавият интериор и динамичният дизайн със спортен дух. Наред с това, Grandland X предлага и множество новаторски технологии, като електронно управлявания контрол на сцеплението IntelliGrip, системата за предупреждение за опасност от сблъсък отпред FCA (Forward Collision Alert) с функция за регистриране на пешеходци и режим на самостоятелно аварийно спиране AEB (Automatic Emergency Braking), системата за предупреждение за сънливост и умора на водача DDS (Driver Drowsiness System) и 360° видеокамера.

Източник: auto-press