• web-headers2.jpg

Най-добър в класа си: Opel Combo начело в отчета на DEKRA

Автомобилът впечатлява в сегмента на високите комби модели/малки ванове.

Opel Combo има основание да празнува един голям успех: просторният автомобил завърши първи в Отчета на DEKRA за употребяваните автомобили за 2016 година и може да се похвали с приза „Победител в своя сегмент“, след като триумфира в категорията висок комби модел/малък ван. Автомобилите се оценяват на базата на точно приети основни инспекции.

“Да бъдеш оценен в Отчета на DEKRA за употребявани автомобили е винаги нещо много специално, защото качеството на автомобилите се анализира независимо от цената им. Combo е важен модел в своя клас, тъй като надеждността на подобен автомобил за работа е ключов фактор,” отбелязва директорът на отдела за корпоративни автомобили на Opel Франк Хагеле на церемонията по награждаването.

Гамата от лекотоварни автомобили е ключов фактор в стратегията на Opel за растеж  DRIVE! 2022. Заедно с всичко останало планът включва и ръст на продажбите на лекотоварни автомобили от 80 процента до 150 000 автомобила на година. Opel Combo, Vivaro и Movano са основните играчи в тази област.

Годишният доклад публикуван от DEKRA е основан на специален анализ на дефектите, които се откриват по време на инспекциите и по този начин позволява заключения базирани на качеството на автомобилите. От важно значение са повредите по износващите се части като спирачки и амортисьори. Анализите включват около 15 милиона инспектирани автомобила в единайсет различни автомобилни сегмента.

Източник: auto motor und sport