• web-headers2.jpg

Започна производството на Opel Zafira Tourer в Бохум

Opel обяви, че вчера, във фирмения комплекс на марката в Бохум, е започнало производството на изцяло новото поколение на хитовия за компанията многофункционален превозвач Zafira- Zafira Tourer.

При появата си на пазара през есента на тази година Opel Zafira Tourer ще се предлага с три мощностни версии на двулитровият CDTI турбодизелов задвижващ агрегат, познат от Astra и Insignia. Преложенията са 110, 130 и 165 консик сили. Бензиновите мотори са два- 1.4 литров ECOTEC със 120 и 140 конски сили. Предавателните кутии също са две- шестстепенни механична и автоматична.

Новата Zafira Tourer идва с вместимост на багажника от 710 литра при петместна конфигурация на интериора, а при необходимост и при сгъване на всички задни седалки, полезният обем може да бъде увеличен до 1860 литра. Допълнителна гъвкавост в интериора се постига и чрез лансирането на познатата от Meriva модулна средна конзола FlexConsole. Новата генерация на Zafira идва с оптимизирана версия на познатата Flex7 система на седалките, при която по-специално внимание обърнато на втория ред седалки, където са оформени три отделни позиции. Пътниците на втория ред ще могат да се възползват и от допълнителен комфорт, благодарение на новата функционалност Lounge Seating.

В екипировката на Opel Zafira Tourer ще могат да бъдат открити редица високо технологични системи, като адаптивната система за контрол на окачването FlexRide, Driver Assistant, адаптивен круз-контрол със система Collision Mitigating Braking, система за разпознаване на пътните знаци и други.

Източник: Auto-Press

© 2017 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България