• web-headers2.jpg

Opel Zafira Tourer с разход 4.5 л/100 км

Немците представят версия ecoFLEX на техния "луксозен салон на колела".

Малко преди новата Zafira Tourer да излезе на пазара през тази есен, Opel представя версията ecoFLEX на седемместния еднообемен модел, отличаваща се с ниско потребление на гориво и ниски нива на емисиите на CO2.

Оборудваният със система Start/Stop и пълен пакет от ecoFLEX технологии Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX отделя в атмосферата само 119 г/км CO2, като в същото време генерира максимална мощност 130 к.с. и максимален въртящ момент от 300 Нм.


Новата ecoFLEX версия на Zafira Tourer разчита на 2.0-литров четирицилиндров турбодизелов двигател със система за директно впръскване на горивото Сommon rail, оптимизиран горивен процес и намалено вътрешно триене, който консумира само 4.5 литра дизелово гориво на 100 километра пробег в комбиниран цикъл.

Максималната скорост на движение е 193 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 11.4 секунди.

Подобно на всички свои събратя с означението ecoFLEX, Zafira Tourer 2.0 CDTI ecoFLEX получава цялостна програма от мерки, предприети в областта на двигателя и периферните му агрегати, както и по отношение на каросерията.

С цел подобряване на аеродинамичните характеристики, клиренсът на новия модел е намален с 10 милиметра, а предната решетка е снабдена с активна аеродинамична щора. Поставени са и гуми с намалено съпротивление при търкаляне с размер 225/50 R17, а в непосредственото зрително поле на водача – между циферблатите на скоростомера и оборотомера – е разположен индикатор за смяна на предавките.

 

Източник: AutoMedia

© 2017 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България