• web-headers2.jpg

Flex7 на квадрат: Opel Zafira по-привлекателен от всякога

Доказаният седемместен модел ще се предлага успоредно с новата Zafira Tourer
Zafira сега с по-богато стандартно оборудване и пет двигателя
Zafira и Zafira Tourer – максимална гъвкавост за различните изисквания на клиентите


Рюселсхайм. Opel Zafira Tourer разширява гамата от еднообемни модели на Opel през есента на 2011 след световната си премиера на автомобилното изложение IAA във Франкфурт. Новият “луксозен салон на колела” внася в сегмента първокласно качество, иновативни технологии и скулптурен, динамичен дизайн, съчетан със свежа концепция за гъвкавост на интериора.

За почитателите на доказаната концепция на настоящата Zafira тя ще продължи да се предлага, но със значително по-богато стандартно оборудване и на атрактивната базова цена от 28.380 лева (без ДДС, ползва данъчен кредит). Популярното второ поколение на Zafira се радва на около един милион продажби от въвеждането си на пазара през 2005 г. до сега и продължава да покорява клиентите си със стандартната система Flex7 на седалките, която позволява създаването на множество конфигурации без необходимост от изваждане на която и да било от тях– една гъвкава концепция, с която Opel наложи трайна тенденция още през 1999 с първото поколение Zafira.Привлекателните пакети от допълнително оборудване, съчетаващи удобни за клиентите характеристики в комбинации на по-ниска цена се предлагат за индивидуализирането и усъвършенстването на Zafira:
Пакет FlexOrganizer за подредба на багажното отделение
Пакет Sight & Light (Видимост и светлини) за оптимизиране на светлините и по-добра видимост
Пакет „Зима” с отопляеми предни седалки и въздуховоди за третия ред седалки
Пакет „Комфортни седалки” за водача и пътника до него
както и пакет „Удобство” с повече интериорни удобства
За спортно-елегантния външен вид се предлагат пакетите „Спортен” и OPC Line

Opel ще предлага второто поколение на Zafira с избор от пет двигателя, чиито мощности варират от 81 кВт/110 к.с. до 110 кВт/150 к.с. Бензиновите версии са две: 1.6 ecoFLEX (85 кВт/115 к.с.) и 1.8 (103 kW/140 hp), две са и дизеловите версии на 1.7-литровия CDTI– едната ecoFLEX с 81 кВт/110 к.с. и другата с 92 кВт/125 к.с. Също така ще продължи да се предлага и 1.6 CNG turbo ecoFLEX (110 кВт/150 к.с.), характерен с особено икономичната си горивна система използваща метан.

Zafira и Zafira Tourer: Гъвкавост за различните изисквания на клиентите

В сегашния си вид Opel Zafira е насочен към клиентите, които ценят практичността и се съобразяват с цената. Тези клиенти разполагат със спечелилите множество награди характеристики на многофункционалния седемместен модел на много изгодна цена.

С напълно реконструираната си концепция на седалките Zafira Tourer поставя нови стандарти за гъвкавост на интериора и атмосфера в просторния салон, както и за релаксиращо шофиране в условията на максимален комфорт и безопасност. Второто поколение предна камера Opel Eye изгражда основата за множество иновативни спомагателни системи, включително адаптивния контрол на скоростта със спирачна функция, продотвратяваща сблъсъка с движещото се отпред превозно средство. Така че особено модерните семейства с активен начин на живот, които ценят новите технологии, ще открият в Zafira Tourer всичко, от което имат нужда.

Zafira и новата Zafira Tourer ще бъдат произвеждани само в завода на Opel в Бохум, Германия.

 

Източник: Auto-Press

© 2017 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България