• web-headers2.jpg

Идва новият Opel Zafira

Само след няколко месеца, Opel ще започне да предлага новата, трета генерация на Zafirа.
Вече се знае, че това ще бъде по-голям автомобил, по-модерен и с по-добър дизайн от досегашния. Интересно е, че Opel ще запази производството на сега актуалната версия на Zafira заедно с новата, както е при Astra и Astra Classic.
Новата Zafira ще има и нещо от версиите Tourer, (комби), на Astrа и Insigniа (Sports Tourer). Световната премиера на новото поколение на Zafirа се чака на автомобилния салон във Франкфурт тази есен, като продажбите ще започнат от началото на 2012 година.
След като по-малкият MPV модел Meriva вече има дължина 4290 мм, новото поколение на Zafira също расте, като от сегашната дължина 4470 мм достига до 4670 мм.

 


Това ще прави от Zafira един от най-големите MPV модели на пазара, като ще бъде по-голям от Citro?n Grand C4 Picasso или Renault Grand Sc?nic. Така новата Zafira настъпва към територията на по-големите Ford Galaxy и VW Sharan. По-големите размери обаче, повишават собственото тегло на новото поколение с около 100 кг.
Външният вид на автомобила ще запази пропорциите от сегашното поколение, но се адаптира изцяло към стила на най-новите модели на марката.
Дизайнът е в стила на Amperа, особено в предната част с характерната решетка и фарове. Същото важи и за оформлението на задната част на MPV модела. Двете задни врати на Zafira си остават конвенционални, като системата FlexDoors ще бъде характерна само за Merivа. Opel няма да последва и Mazdа или Ford, които при своите модели предлагат задни плъзгащи се врати.
Интериорът предлага системата Flex7 със седем места, като пет от тях могат да се сгънат и да образуват равен под. При най-новото поколение просторът в интериора ще бъде още по-голям.
В техническо отношение новата Zafira ще се представи с познати технологии и системи от най-новите модели на марката, като напълно адаптиращи се фарове AFL+ или камера, разпознаваща знаците с ограничение на скоростта. Седалките ще са анатомични за водача и пътника до него (AGR), амортисьорите ще са регулируеми FlexRide.
Двигателите ще копират тези познатите от Astrа. Бензиновите ще са 1.4 T (88 kW, 200 Nm), 1.4 T (103 kW, 200 Nm) и 1.6 T (132 kW, 230 Nm), като ще има и фабрични версии работещи с газ (LPG и CNG). Новата тройка бензинови двигатели ще замени сегашните 1.6 Ecotec (85 kW, 155 Nm), 1.8 Ecotec (103 kW, 175 Nm) и 2.2 Direct Ecotec (110 kW, 215 Nm).
Турбодизеловите двигатели ще бъдат представени от модернизирания 1.7 CDTi (81 kW, 260 Nm), 1.7 CDTi (92 kW, 280 Nm) и от 2,0 CDTi (118 kW, 350 Nm). При1.4 T и 1.7 CDTi се подготвя система start-stop, която ще намали комбинирания среден разход на гориво.

 

Източник: Automedia

© 2020 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България