• web-headers2.jpg

Женева 2011 - Opel Zafira Concept

Opel представи официално най-новата си концепция в MPV сегмента под прожекторите на автосалон Женева 2011. Това е Zafira Tourer Concept, концепция показваща бъдещото поколение Zafira.Отвън Opel Zafira Concept е заел дизайнерският език, който познаваме от Insignia, Astra и най-вече - от Ampera. Както цяло формите са доста динамични, благодарение на 20-ичовите колела, големите накрайници на ауспуховата система, челните LED светлини с форма на бумеранг и устремена нагоре странична линия.

 


Задвижването е поверено на изпитаният от нас, 1.4-литров Turbo двигател, който в случая е оборудван със Start/Stop технология.

 

"Луксозен салон на колела", който предлага максимално просторен и комфортен салон, така немците представиха модела. 
В салона на Opel Zafira Concept е използвана оптимизирана версия на системата за организация на интериора Flex7. Тя позволява различни конфигурации в салон на возилото. Той може да се превърне в седем месен, пет местен или четири месен, само с натискането на бутон. При четириместната конфигурация задните две кресла могат да се местят назад и навътре, осигурявайки повече пространство за раменете и краката.

Усещането за луксозен салон на колела, се засилва от изпълнения със светлина интериор с панорамно предно стъкло. То от своя страна се трансформира в голям панорамен покрив, който се простира чак до задната част на автомобила.Специален щрих е второто стъкло изработено от високотехнологичен композитен материал, който се осветява по краищата от LED елементи. Малки метални частици са вградени в полимера, за да отразяват светлината и придава на салона бляскав характер, създаващ усещане за уютна топла светлина, която може да бъде променяна в различни нюанси на жълтото.

За комфорта в салона имат заслуга и големият управляван с докосване екран в централната конзола, както и монтираните на стойки на гърба на предните седалки, таблетни компютри, чрез които пътниците на втория ред седалки могат да сърфират в интернет или да контролират функциите на мултимедийната система.

“Ние пренесохме идеята за луксозния салон за отмора в превозните средства и създадохме автомобилен оазис, място за почивка и релаксация. Пътниците могат да се оттеглят в тази обител – това е комфортно, просторно място, в което наистина бихте искали да пребивавате, независимо дали става дума за бизнес пътуване или почивка за дълго пътешествие.”, заяви Марк Адамс, вицепрезидент, отговорен за дизайна в Opel.

© 2017 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България