• web-headers2.jpg

 

  • CNG Turbo ecoFLEX – 1.6-литров двигател със 110 кВт/150 к.с. и емисии от едва 129 г/км CO2
  • 530 километра пробег на природен газ при запазена конфигурация със седем места
  • Високотехнологични газови резервоари с ниско тегло, които сега могат да вместят 25 кг CNG 

Рюселсхайм. Малко след световната премиера на Zafira Tourer на 64-тото автомобилно изложение във Франкфурт, Opel разширява гамата на своя компактен еднообемен автомобил с високоефективно и опазващо околната среда алтернативно задвижване. През януари 2012 година, новата версия ecoFLEX с най-добрия в класа пробег от 530 км при задвижване с природен газ, ще бъде добавена в спектъра от версии на специалиста в областта на гъвкавостта. Както и предишния модел, Zafira Tourer е оборудвана със системата monovalentPlus на Opel и разполага с 14-литров бензинов резервоар, който добавя 150 км към пробега.

 

  • Новите модели на Opel получават най-високите оценки в краш тестовете
  • Изключителна здравина на каросерията и ниво на защита на пътниците 

Рюселсхайм/Брюксел. Новите модели на Opel получиха най-висока оценка от независимата организация Euro-NCAP (European New Car Assessment Programme - Европейска програма за оценка на новите автомобили). Експертите в краш тестовете дадоха оценка от пет звезди по отношение на сигурността и възможността за предотвратяването на инциденти на моделите Opel Astra GTC и Zafira Tourer.

“Безопасността на пътниците винаги е била приоритет за Opel,” отбелязва Рита Форст, вицепрезидент, отговарящ за развойната дейност на GM Европа. “Ние се гордеем с получената оценка от пет звезди и сме изключително доволни от факта, че не само покрихме необходимите стандарти за сигурност със Zafira Tourer и Astra GTC, но и че ги надхвърлихме значително.” Във всички категории на теста  (пътническа безопасност за възрастни и деца, сигурност на пешеходците и системи за асистенция на водача) и двата автомобила постигнаха отлични резултати.