• web-headers2.jpg

По-икономични дизели за Opel Insignia

Изискват средно по 4.3 л/100 км и работят по-тихо.
Дизеловите двигатели допринасят съществено за успеха на Insignia в Европа. Над 57 процента от всички поръчки на флагмана на Opel са за дизелови версии.
Инженерният екип на Opel знае това добре и е подобрил още повече гамата от дизелови двигатели за 2012 година. Тяхната цел е била да намалят допълнително разхода на гориво и емисиите без това да повлияе на тяхната мощност. Крайният резултат е, че разходът на гориво и емисиите на CO2 са понижени с 12 процента. В същото време нивото на комфорт за водача и неговите спътници се е повишило благодарение на понижените шумове и вибрации.


Трите 2.0-литрови двигателя вече са оборудвани с технологията Start/Stop, като по този начин тяхната консумация на гориво е намалена с 0.6 литра на 100 километра.

 

Версията с максимална мощност 160 к.с. на версията 2.0 CDTI ecoFLEX изразходва средно само 4.3 л/100 км, а емисиите й на въглероден двуокис са спаднали до 115 г/км. Версията със 110 к.с. изразходва 4.4 л/100 км със само 116 г/км емисии.Всички версии на 2.0 CDTI двигател на Insignia са оборудвани с иновативната технология “Clean Tech”. Процесът на горене е оптимизиран с помощта на сензори следящи налягането в цилиндрите. Резултатът е намаляване на азотните окиси NOx и твърдите частици, като същевременно се постига намален разход на гориво. 
Всичките двигатели 2.0 CDTI са снабдени с електронно контролирана система за рециркулация на отработилите газове. Това означава, че отработилите газове, след като биват охлаждани, се връщат в горивния процес, в резултат на което се понижават въглеродните емисии. Допълнително към това лагерите на двата разпределителни вала в главата са сменени с иглени опорни лагери, което спомага за понижаване на триенето и разхода на гориво. 
Инженерите на Opel са обърнали специално внимание и на стратегията на впръскване на гориво в цилиндрите, като начин за намаляване на типичните шумове и вибрации свързани с дизеловите двигатели. Третото поколение система за впръскване на горивото common-rail функционира с налягания до 1,600 Бара, а електромагнитно контролираните инжектори позволяват извършване на няколко впръсквания на цилиндър. Това осигурява много прецизен контрол на горивния процес. 
Подобрената кинематика на връзката между буталата и мотовилките, както и обновения газоразпределителен механизъм също са довели до значително намаляване на механичния шум и на шума от извършването на горивния процес. Увеличената устойчивост на редица компоненти в двигателя на свой ред противодейства на резонансните ефекти при неговата работа. Двигателите разполагат и с допълнителни мерки за шумоизолация.

 

Източник: AutoMedia

© 2017 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България