• web-headers2.jpg

Corsa OPC Nurburgring Edition: Малката с големите ... възможности

Opel обяви подробности за най-мощната Corsa, която някога е била произвеждана. Corsa OPC Nurburgring Edition идва с 210 конски сили и специално оптимизирани окачване от Bilstein и спирачната система Brembo, които са повече от достатъчни параметри, за да бъде усмивката ви прикована към лицето за доста дълъг период...

 


След като само преди няколко дни “отскубна” електронното ограничение на своята Insignia OPC, сега Opel демонстрира лимитираната на около 500 единици Corsa OPC Nurburgring Edition. 
Увеличението в максималната мощност на двигателя на компактната кола е резултат от препрограмирането на електрониката на двигателя и монтирането на спортна изпускателна система. 1.6 литровият турбоагрегат вече генерира 154 кВт (210 конски сили) вместо “стандартните” 141 кВт (192 консик сили). Увеличение се отчита и в максималния показател на въртящия момент- от 230 на 250 Нм. 
За стабилната стъпка на своята Corsa OPC Nurburgring Edition на пътя, бъдещите собственици на мъника ще могат да разчитат също така и на ABS, Traction Control (TC) и електронна стабилизираща програма. Автомобилът е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 6.8 секунди, а максималната скорост на движение е 230 км/ч.
С лансирането на Corsa OPC Nurburgring Edition, Opel представя и два нови екстериорни цвята- Grasshopper зелен и Henna червен, нови осемнадесетцолови джанти и други. 
Opel Corsa OPC Nurburgring Edition вече може да бъде поръчан, като цената му в Германия е определена на 27 650 евро.

 

Източник: auto-press