• web-headers2.jpg

За четвърта поредна година, Opel достигна финала на топ автомобилните награди на Европа. Този път Opel Ampera е в надпреварата за "Автомобил на 2012 година."Ние сме доволни, че Ampera е сред номинираните финалисти за Автомобил на годината", каза Ален Висер, Вицепрезидент Продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване ".
Ampera е наистина революционен електрически автомобил и вече е спечелил 25 награди в цяла Европа. Opel спечели конкурса Автомобил на годината три пъти в своята история с Kadett E (1985), Омега А (1987) и Insignia (2009). "
Журито на конкурса "Автомобил на годината" е съставено от 59 водещи автомобилни журналисти от 23 европейски страни,които са избрали седем автомобила финалисти от 35 коли, където всички продажби започват през 2011 г., на базата на критерии като иновативни технологии и ефективност.
Ampera е първият електрически автомобил, който може да отиде навсякъде по всяко време. 16 кВтч литиево-йонна батерия, 111kW/150 к.с. електромотор. В зависимост от стила на шофиране и пътните условия, разстояние между 40 и 80 км могат да бъдат изминати в режим на батерии, без никакви вредни емисии.. Колелата на Ampera са винаги захранвани електрически. Всеки път, когато батерията е достигнала своя минимум състояние на зареждане, бензиновият двигател, автоматично се включва и задвижва генератор, да се захрани електрически задвижващият агрегат. Това удължава пробега до над 500 км без да е необходимо да се спира на бензиностанция. Журито ще третира Opel Ampera и Chevrolet Volt като един кандидат.

Претенденти в категорията са:

  • Range Rover Evoque
  • Citroen DS5
  • VW up!
  • Fiat Panda
  • Toyota Yaris
  • Ford Focus

Победителят в конкурса Автомобил на годината "ще бъде обявен на 5 март 2012 г. по време на автомобилното изложение в Женева, което е първата официална новина от шоуто.

Източник: GM

© 2020 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България