• web-headers2.jpg

Подобрения и по Opel Ampera

Днес Opel обяви въвеждането на някои подобрения за Ampera, които имат за цел да снижат до минимум потенциалната възможност за електрическо възпламеняване на акумулаторните батерии вследствие на сериозен удар при катастрофа.

Подобренията са направени в отговор на някои опасения на GM и NHTSA (Американската национална администрация за пътна безопасност) в САЩ по отношение на състоянието на акумулаторните батерии на Chevrolet Volt след сериозен сблъсък на автомобила.

Миналата година Ampera постигна максималната оценка от пет звезди в тестовете на Euro NCAP. Обявените днес подобрения засягат структурата на автомобила и охладителната система на акумулаторните батерии, които ще осигурят на батерийната система допълнителна защита в случай на сериозен страничен сблъсък.

Подобренията включват следните модификации:

Усилване на част от съществуващата защитна структура на автомобила

Инсталиране на допълнителен датчик в резервоара на охладителната система на акумулаторните батерии, който да следи нивото на охладителната течност

Поставяне на устойчива скоба върху резервоара на охладителната система на акумулатора, която да предотврати евентуалното му препълване с охладителна течност

“Ampera винаги е била безопасна за управление. Сега нашите клиенти ще имат допълнителното спокойствие, че Ampera е също толкова безопасна дни и седмици след претърпяване на сериозен сблъсък,” заяви Карл-Фридрих Щраке, Изпълнителен директор на Opel.

Подобренията са внедрени в производствения процес на Ampera, който се подновява този месец след Коледните и новогодишни празници. На произведените по-рано автомобили ще бъдат направени горепосочените модификации в Европа преди предаването им на клиентите.

Opel планира да започне доставката на Ampera на клиентите от месец февруари.

Източник:GM

© 2020 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България