• web-headers2.jpg

Opel Ampera спечели международната награда ECOBEST

  • Международно жури присъди голямата награда за екологичност на електрическия автомобил
  • Нулеви емисии на въглероден двуокис в режим само на електрическо задвижване, само 27г/км CO2 при движение в смесен режим 

Рюселсхайм.  Opel Ampera спечели още една награда. Първият електрически автомобил от европейски производител, с който можете да отидете навсякъде и по всяко време, получи наградата “ECOBEST 2011”.  Журито на конкурса AUTOBEST, съставено от водещи журналисти от Централна и Източна Европа, представи престижната награда. Петнадесетте членове на журито, които представляват пазари с общо около 300 милиона население, оцениха революционната система за задвижване. Те я определиха като водещата екотехнология в автомобилния сектор. Президентът на AUTOBEST Иля Селиктар заяви, че е сигурен, че ще последват “още много награди за Ampera”.

 

Наградата ECOBEST е поредното доказателство, че екологичната концепция E-Mobility за всекидневна употреба действа успешно. Действително тази награда е още едно признание към набора от награди за Ampera. Още преди пазарната си премиера в края на тази година, Ampera получи множество награди, като например, наградата за иновации “Innovation Trophy” на френското списание “L’Automobile” и наградата за екологични технологии “Green Technology Award” на британското списание “What Car”. Последваха и други отличия, включително “Gr?ne Lenkrad” („Зелен волан”) на австрийската пътна асоциация “Verkehrsklub ?sterreich”. До този момент Ampera е заграбила над дузина награди като наскоро присъдената “?koGlobe 2011” в Германия и “E-Award 2011”, за която читателите на списание AUTOTEST са номинирали техните предпочитани серийно произвеждани електрически автомобили. Ampera стана истински магнит за масовата публика. Тя беше един от акцентите на международното автомобилно изложение във Франкфурт, което приключи миналата неделя и за нея вече са получени над 6,000 предварителни поръчки.

Образцови постижения: само 27г/км емисии в комбиниран режим

Ampera, която наскоро постигна максималните 5 звезди в тестовете за безопасност Euro-NCAP, поставя нови стандарти във всички направления - както в областта на сигурността, така и по отношение на екологичната целесъобразност. Автомобилът може да измине между 40 и 80 километра в режим на чисто електрически пробег, без каквито и да било емисии и само на батерия. Размера на изминатото разстояние зависи от няколко условия като стила на шофиране на водача, настилката на пътя и външната атмосферна температура. Електрическият пробег от 40 до 80 км е напълно достатъчен за типичния дневен маршрут на средностатистическия европеец. Всеки път, когато зарядът на батерията достигне минималното си ниво, автоматично се включва бензиновия двигател, който задвижва генератор, произвеждащ електричество за батерията. Вследствие на това разстоянието, което четириместният автомобил с пет врати може да измине, се увеличава до над 500 километра, без необходимост от презареждане. Съгласно официалния норматив R(EC)715/2007 за измерване на консумацията на гориво и емисиите на CO2, Ampera изразходва 1.2 л/100 км и отделя 27 г/км CO2.

© 2020 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България