• web-headers2.jpg

Opel Ampera на лизинг в 12 страни от ЕС - благодарение на LeasePlan


  • Opel и LeasePlan се договориха за коопериране в областта на електромобилите
  • LeasePlan ще закупи 650 автомобила Ampera и ще ги предлага на лизинг на 12 европейски пазара 

Рюселсхайм/Роткройц. От ноември тази година революционният електрически автомобил Opel Ampera ще започне да се предлага на лизинг в резултат от европейско споразумение между Opel и LeasePlan, една от водещите европейски лизингови компании.

Клиентите ще могат да получат на лизинг Ampera чрез LeasePlan в Германия, Холандия, Белгия, Люксембург и Франция. През следващата година LeasePlan ще закупи до 650 автомобила Ampera. Това ще й даде възможност да предлага модела на лизинг за всекидневно ползване в 12 европейски държави.

За да подкрепят съвместните усилия за развитие на електрическата мобилност, Opel и LeasePlan организират шестмесечно европейско роудшоу, чийто старт ще бъде даден в началото на октомври. На различни места, посетителите ще могат да научат повече за технологията, характеристиките и възможностите за всекидневно ползване на Ampera, както и да шофират този революционен електрически автомобил.

Уникалната възможност за всекидневно ползване, което осигурява Ampera, означава, че това е електрически автомобил, който предлага същата гъвкавост и функционалност както конвенционалните модели, задвижвани с двигател с вътрешно горене. LeasePlan ще работи в тясна връзка със своите клиенти, за да позиционира Ampera като част от политиката на компанията свързана с автомобилите, предлагайки на водачите електромобил, който да не изисква компромиси и е алтернатива на останалите модели.

"За разлика от другите електромобили Ampera предлага пробег от над 500 километра и съчетава всички възможности, които нашите клиенти очакват от един автомобил за всекидневно ползване,” отбелязва Ален Висер, директор продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване на Opel. “Включването му в програмата на LeasePlan е още едно доказателство за възможностите на този модел като автомобил за корпоративни нужди." Планира се също създаването на специална сервизна верига. Допълнително към това корпоративните клиенти ще могат да задават технически въпроси към пунктовете за контакт във включените в съглашението държави.

"Ampera е изключително атрактивен продукт за сектора на корпоративните паркове,” отбелязва Вахид Даеми, изпълнителен директор на LeasePlan. “Включвайки Ampera в нашето продуктово портфолио, ние можем да предложим иновативен автомобил, който има специално отношение към околната среда и едновременно с това осигурява пробег, отговарящ на изискванията на нашите клиенти."

Opel Ampera съответства напълно на стратегията на LeasePlan да предлага опазваща околната среда мобилност. Компанията представи своята световна инициатива GreenPlan още през 2007 година, за да подкрепи клиентите на LeasePlan в стремежа им към намаляване на емисиите на CO2 на автомобилните паркове. Като част от инициативата, компанията предлагаща пълна гама лизингови услуги, бе първата фирма в сектора на автомобилното управление получила сертификат от T?V Rheinland, германска техническа агенция базирана в Кьолн, която проверява изправността на превозните средства.

Opel Ampera: Електрическа мобилност за всекидневна употреба

Ampera е първият електрически автомобил, с който може “да се отиде навсякъде и по всяко време”. Седанът с пет врати предлага пространство за четирима възрастни и техния багаж, и ще се предлага на пазара в края на годината. Литиево-йонният акумулатор с капацитет 16 кВтч захранва електрическия задвижващ агрегат с мощност 111 кВт/150 к.с. В зависимост от стила на шофиране, пътната обстановка и температурата, той дава възможност за изминаване на пробег между 40 и 80 км с чисто електрическо задвижване с нулеви емисии. Независимите изследвания показват, че това е напълно достатъчно, за да покрие всекидневните нужди на 80 процента от европейските водачи, които изминават по-малко от 60 км дневно. Когато батерията достигне определено минимално ниво на заряд, бензиновият двигател автоматична се стартира и задвижва генератор, който осигурява електричество за захранване на електрическия задвижващ агрегат. Тази технология дава възможност за увеличаване на общия пробег до над 500 км без необходимост от спиране за зареждане с бензин. Адаптираният комбиниран разход на гориво на Ampera съгласно Регулация (EC) 715/2007 е 1.2 литра на 100 километра, а емисиите на въглероден двуокис – 27 г/км.

© 2020 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България