• web-headers2.jpg

Автосалон Женева 2011: Opel Ampera с над 1000 заявки

Изцяло новият електрически модел с увеличен пробег на Opel- Ampera, ще бъде демонстриран официално след броени дни по време на международното изложение в Женева. От компанията съобщиха, че вече има постъпили над 1000 заявки за колата, и че при появата си на европейския пазар по-късно през година, базовата цена на автомобила се очаква да бъде 42 900 евро.

За петвратата, четириместна Ampera, която вече може да се похвали с редица международни отличия, от Opel коментират, че притежава всички качества и параметри за това да се превърне в единственият автомобил на всяко семейство. “Ampera предлага всичко: революционно задвижване, ефектен стил, отлична безопасност, високо качество на изработката и потребителска функционалност...”, коментира Алан Висер, вицепрезидент на подразделението Продажби, Маркетинг и Следпродажбено обслужване на Opel.

Новата Ampera на Opel обещава функциониране в четири основни режима- Normal, Sport, Mountain и City, като превключването им се извършва чрез специален Drive Mode бутон. Мощната батерия на автомобила е в състояние да гарантира “чисто движение” в продължение на 40 до 80 километра (в зависимост от пътната обстановка и изискванията от страна на водача), а при необходимост от по-дълги преходи, ДВГ-то увеличава автономността на Ampera до над 500 километра.

Самият електрически мотор на новия Opel е с мощност от 150 консик сили и идва с въртящ момент от 370 Нм. С негова помощ, колата може да се ускори от 0 до 100 км/ч за около 9 секунди и да развие максимална скорост на движение от 160 км/ч.

© 2020 Официален Сайт на Опел Клуб Онлайн България