• web-headers2.jpg"Ние сме доволни, че Ampera е сред номинираните финалисти за Автомобил на годината", каза Ален Висер, Вицепрезидент Продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване ".
Ampera е наистина революционен електрически автомобил и вече е спечелил 25 награди в цяла Европа. Opel спечели конкурса Автомобил на годината три пъти в своята история с Kadett E (1985), Омега А (1987) и Insignia (2009). "
Журито на конкурса "Автомобил на годината" е съставено от 59 водещи автомобилни журналисти от 23 европейски страни,които са избрали седем автомобила финалисти от 35 коли, където всички продажби започват през 2011 г., на базата на критерии като иновативни технологии и ефективност.

Днес Opel обяви въвеждането на някои подобрения за Ampera, които имат за цел да снижат до минимум потенциалната възможност за електрическо възпламеняване на акумулаторните батерии вследствие на сериозен удар при катастрофа.

Подобренията са направени в отговор на някои опасения на GM и NHTSA (Американската национална администрация за пътна безопасност) в САЩ по отношение на състоянието на акумулаторните батерии на Chevrolet Volt след сериозен сблъсък на автомобила.