Get Adobe Flash player

Opel/Vauxhall подкрепя британската водородна инициатива

UK H2 Mobility има за цел да въведе водородна инфраструктура във Великобритания.Opel/Vauxhall ще сподели своя опит от успешния европейски тест с горивни клетки

Opel/Vauxhall обедини силите си с инициативата UK H2 Mobility, която има за цел да промотира производството и използването на водородни автомобили във Великобритания с подкрепата на британското правителство и местната индустрия. Тя е допълнение към успешния пазарен тест на автомобили с горивни клетки на Opel в Германия, който от своя страна е част от Партньорството за чиста енергия (Clean Energy Partnership, CEP).
Индустриалните парньори са компании в областта на услугите и инфраструктурата, както и автомобилни производители.
Очаква се групата UK H2 Mobility да издаде пътна карта до края на годината в подкрепа на търговския проект, който ще стартира от 2014 година.
Водородните горивни клетки комбинират всички предимства на електрическите автомобили, при много по-бърз процес на зареждане и по-дълъг пробег. В продължение на повече от десетилетие Opel/Vauxhall инвестира в развойна дейност и изследване в тази област.
Европейският тестови парк на Opel/Vauxhall сега включва 30 автомобила в Германия. От 2008 година досега над 100 автомобила задвижвани с горивни клетки са изминали около три милиона километра. Opel/Vauxhall ще сподели своята визия и анализите на тестовете, като очаква технологията да бъде готова за пазарно представяне около 2016 година.

Източник: GM

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 8 посетителя в сайта