Get Adobe Flash player

Обновената Opel Antara

Миналата година Opel съобщи, че подготвя модернизирана версия на Antara, а днес стана ясно, че ще я видим на автомобилното изложение във Женева, след по-малко от месец.
Информацията е придружена от снимков материал който разкрива за първи път интериора на модернизираното возило. Иначе, обновлението засяга дизайна, двигателите, трансмисиите и окачването на SUV моделът на Opel.

 

 

Силовият тракт на Antara е допълнен от няколко нови двигатели, като всички предлагани агрегати отговарят на стандарта Euro 5 и се отличават с оптимизирани динамични характеристики и намален разход на гориво, коментират от компанията.
Един от тях е новоразработеният турбодизелов агрегат 2.2 CDTI, който ще се предлага в два варианта в зависимост от мощността. Версията със 163 к.с. предлага с 36 к.с. повече от своя предшественик, а вариантът със 184 к.с. е с 34 к.с. по-мощен от предходния мотор. 
По-слабия вариант изисква около 6.3 литра на 100 километра и е способен на ускорение от 0 до 100 км/час за 9.9 секунди. По-силния със 184 к.с., ускорява до 100 км/час за 9.6 секунди, като изисква средно по 6.6 л/ 100 км.
Вариантът с мощност 163 к.с. ще се предлага с предно и с двойно предаване, както и с възможност за избор между механична и автоматична шестстепенна трансмисия. Версията със 184 к.с. също предлага автоматичен и механичен вариант на трансмисията и се оборудва серийно със система за задвижване на четирите колела.Повече мощност предлага и гамата от бензинови двигатели. 2.4-литровата четирицилиндрова версия вече разполага с мощност 170 к.с., което е с 30 к.с. по-високо от досегашните възможности на агрегата.
Бензиновата версия има ускорение от място до 100 км/час за 10.5 секунди, а средното потребление на гориво е в рамките на 8.8 л /100 км.Визуалните промени по екстериора на Antara засягат най-вече радиаторната решетка, светлините за мъгла, стоп светлините и предлаганите джанти за модела. В интериора е заложено на нова централна конзола с допълнителни възможности за съхранение на предмети, нови материали на тапицериите и облицовките, подобрена графика на контролните уреди и ефективното вътрешно осветление.Специалистите на Opel са повишили възможностите на Antara и по отношение на безопасността и комфорта. Към тези области се числят серийната електрическа ръчна спирачка и системата Hill Assist за по-лесно потегляне по наклон.

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 11 посетителя в сайта