Get Adobe Flash player
Кросовърът на Opel - Grandland X ще е с моторите на Astra

Пътните изпитания на новия кросовър на Opel - Grandland X, вървят под пълна пара. Според прогнозите серийният атомобил ще трябва да видим през септември тази година на автосалона във Франкфурт.

Известно е още, че немците разработиха модела си в сътрудничество със специалисти от концерна PSA Peugeot Citroen. Това означава, че най-близък “роднина” на новия паркетник Opel Grandland X ще е новият Peugeot 3008, който вече се предлага от дилърите на френската марка в Европа. Колите имат обща модулна платформа EMP2 от хечбека Peugeot 308 с окачване McPherson отпред и полузависимоа греда отзад. Очаква се, че и междуосието ще е еднакво - 2675 мм.

При предишния подобен кросовър на Opel – Antara, развит навремето съвместно с Chevrolet, пътният просвет достигаше солидните 200 мм, но при кросовъра Opel Grandland X той е още по-висок - 220?230 мм.

Докато при Peugeot 3008 логично всички двигатели са френски, то за съплатформения му модел на Opel, те ще са от последното поколение на хечбека Astra. При бензиновите ще видим турбоагрегатите 1.4 Ecotec (125?150 к.с.) и 1.6 Ecotec (200 к.с.), а при дизелите 1.6 CDTi (136 к.с.) и 1.6 BiTurbo CDTi (160 к.с). Възможно е в гамата да бъде включен още двулитровият турбодизел с мощност 180 к.с.

Предавателните кутии ще са шестстепенни механична и автоматична. При задвижването може да се очаква разлика с това на френския модел, защото моделът Antara, който сменя новият Opel Grandland X, се предлагаше като опция с пълно задвижване.

Предполага се че цената на новия модел Opel Grandland X в Германия ще гравитира около нивото от 22 000 евро, докато за съплатформенният Peugeot 3008 във Федералната република се тръгва от 22 900 евро.

Източник: auto-press.net

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 8 посетителя в сайта