Get Adobe Flash player
Opel увеличава продажбите в Европа с четири процента през 2016 година

• Най-високо ниво на продажбите през последните пет години – увеличение с около 46 000 автомобила

• Почти 10% ръст на продажбите на Opel в България

• Автомобилът на 2016 година – бестселърът Astra

• 7 през 17 – очаква се по-нататъшен растеж през годината вследствие на моделната офанзива

Opel/Vauxhall за пореден път отбеляза увеличение на своите продажби на годишна база. Според предварителните данни, през 2016 година автомобилният производител със седалище в Рюселсхайм е реализирал на пазара около 1,16 милиона автомобила. Tази стойност означава увеличение в размер на около 46 000 или на четири процента в сравнение с предходната година и бележи най-високото ниво на продажбите от 2011 година насам.

Като цяло, марката Opel успява да увеличи обема на продажбите си на 18 от 22 пазара, сред които тези в Германия, Испания, Холандия и Полша. Пазарният дял също отбеляза повишение на дванайсет пазара. Пазарният дял на Opel/Vauxhall на европейския пазар като цяло остана почти без промени на ниво от 5,73 процента. Значително по-ниските нива на продажбите във Великобритания вследствие на вота Brexit компенсираха в отрицателна насока увеличението на пазарния дял на многобройни други пазари в Европа.

На българския пазар Opel отбеляза ръст от почти 10 процента. Моделите, които допринесоха в най-голяма степен за увеличението на продажбите на марката в България бяха новата Astra (+60%), Meriva (+80%), Vivaro и Movano (+17%).

Новият Opel Astra бе основният движещ фактор за увеличаването на продажбите в Европа. Европeйската “Кола на годината 2016” отбелязва над 285 000 нови регистрации на континента – с над 25 процента над резултата през предходната година. С това моделът си заслужи титлата на абсолютен бестселър в гамата на Opel.

“Ние запазихме добре постигнатото и увеличихме продажбите си в сложна обстановка през 2016 година. Гледаме с оптимизъм към 2017 година. Ще продължим нашето възходящо развитие по отношение на продажбите благодарение на продуктовата ни офанзива с нови, привлекателни модели. Ще бъдем отлично позиционирани в нарастващия CUV сегмент благодарение на нашите нови модели Crossland X и Grandland X,” отбеляза вицепрезидентът продажби и следпродажбено обслужване Петер Кристиан Кюсперт.

В момента марката Opel е по средата на най-мащабната моделна офанзива в своята история и се очаква да представи 29 нови модела на пазара в периода от 2016 до 2020 година – седем от тях само през 2017 година. Именно затова, тази година преминава под мотото “7 през 17”.

В допълнение към новото поколение на флагмана Insignia, който ще се предлага под формата на седан с четири врати (Insignia Grand Sport), като комби модел (Insignia Sports Tourer) и в crossover версия (Insignia Country Tourer), компанията ще отбележи премиерата и на два модела в растящия сегмент CUV (Crossover Utility Vehicle) –Crossland X и Grandland X. Наред с това, през пролетта на пазара ще излезе и електромобилът Ampera-e – един истински шампион по отношение на автономния пробег. Моделната офанзива през 2017 година ще бъде допълнена и от изключително привлекателен вариант на Opel Vivaro.

Източник: auto-press.net

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 11 посетителя в сайта