Get Adobe Flash player
Opel не е замесена в Дизелгейт

Германският автомобилен концерн Opel, който е част от американския производител GM, не е използвал никакви устройства, които биха могли да разпознаят дали на автомобила се прави тест на емисиите на вредни газове. Това потвърждават докладите на германското и британското правителства, цитирани от самата Opel.

При извършените проверки все пак е открита разлика в разхода на гориво, но тя не се дължи на устройства, каквито бяха открити в модели на VW Group. Причина е самият метод за измерване, който се използва в Европа.

"И двата доклада засягат добре познатата и добре разбираема разлика в представянето на автомобилите на база лабораторен емисионен тест, който спешно се нуждае от реформа, и при тест в реални пътни условия", заявяват от Opel.

Методът се нарича NEDC, като през 2017 година ще бъде заменен от напълно нов, който е далеч по-точен. Неговото обозначение е WLTP, като се базира на измервания на емисиите на автомобила директно на пътя.

От Opel вече обявиха, че ще публикуват измерени по WLTP данни за своите автомобили още преди въвеждането му. Това започне от месец юни тази година, като първият такъв модел ще бъде новата Astra.

"Ние силно вярваме, че индустрията трябва да си спечели обратно доверието чрез откритост с клиентите и регулаторните органи. И ние вече сме предприели категорични стъпки в тази посока още тази година", се казва в съобщението.

Източник: Investor.bg

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 7 посетителя в сайта