Get Adobe Flash player




Второто поколение на Opel Insignia - по-голямо и с нови агрегати

Премиерата на второто поколение на флагмана на Opel - Insignia се очаква след година, но преди това навярно марката и топ-дизайнерът й Марк Адамс ще ни зарадват с хубав концептуален вариант. Очаква се колата да стане доста по-икономична, благодарение на включването в моторната й гама на нови агрегати.

Говори се че в угода на съвременната мода за даунсайзинг, базовият мотор ще е еднолитров, турбо, докато в сегашната гама най-малкият двигател е с ходов обем от 1,4 литра. Очаква се и малък битурбо дизелов вариант с мощност 160 к.с.

Според вътрешна информация се очаква колата да “порасне” на дължина със 150 мм, а межуосието да е увеличено с 90 мм. Това ще осигури още повече вътрешно пространство в купето и сериозна добавка в комфорта му, особено за пътуващите отзад.

Автомобилът ще стане още по-разкошен и снабден с допълнителни “глезотийки”, радващи сърцето и окото на истинския автомобилист. Колата ще има матрични светодиодни фарове, променящи формата на светлинния лъч, нещо което видяхме вече при “умните” дълги светлини на модела Astra.

Не се предвижда поставянето на роботизирана кутия със сдвоен съединител, чиято мода като че ли взе да позалязва при водещите автопроизводители. От Opel ще залагат на класическия вече осемскоростен автоматик.

И още една добра новина за любителите на повечко адреналин - планира се естествено и “горещ” варинт OPC с шестцилиндров, турбо мотор с мощност към 400 “кончета”.

Инфо: auto-press.net

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 11 посетителя в сайта