Get Adobe Flash player
Концептуалният модел Opel Vivaro Surf: Лайфстайл ван за спорт, забавления и активен начин на живот

 

  • Разнообразие: Световна премиера за ориентирания към активния начин на живот и удоволствие Vivaro в пътническа версия
  • Перфектна визия и усещане: Два цвята боя отвън, кожени елементи в интериора
  • Просторен: Място за до шест човека и възможност за товарене на обемисто спортно оборудване
  • Мощен: 1.6 BiTurbo CDTI двигател със 103 кВт/140 к.с. и 340 Нм
  • Интелигентно решение: Въздушното окачване намалява височината на автомобила до 1.90 метра
  • Комфортен: Премиум оборудване с практични и иновативни детайли

Рюселхайм/Франкфурт. Opel Vivaro става лайфстайл автомобил. Една година след представянето на новото поколение на модела, който до момента има вече 90,000 продажби, Opel ще покаже концептуалния модел Vivaro Surf. Елегантната пътническа версия е идеална за спортни дейности. Петима до шестима пътници (в зависимост от конфигурацията на седалките) заедно със цялото си спортно и фитнес оборудване не са проблем за Opel Vivaro Surf. Просторният автомобил с двойна кабина показва как невероятните товарни възможности могат да бъдат съчетани с високо ниво на комфорт и стилен дизайн. Освен това той предлага някои доста практични решения – като например отделна товарна зона с обем от 3.2 кубически метра и дори 4.0 кубически метра за версията с дълго междуосие. По този начин Opel Vivaro Surf е идеален за транспортиране на мокри или мръсни принадлежности след пътуване от плажа или от планините без пътниците дори да забележат това. Първата подобна версия на този модел ще отбележи своя дебют на Международното автомобилно изложение във Франкфурт (17 до 27 септември 2015 година). Тя ще бъде показана на щанда на Opel D09 в зала 8.0.

“Концептуалният модел Vivaro Surf е идеален автомобил за големи семейства или групи от приятели. Близкият до серийно производство модел предлага пространство за до шестима пътници със своята двойна кабина. На разположение е голяма товарна зона с множество практични детайли зад втория ред седалки. Спортният външен дизайн и множеството системи свързани с комфорта, включително ултрамодерната система IntelliLink в интериора, го превръщат в един наистина модерен ван. Vivaro Surf е перфектна алтернатива за хората, които се нуждаят от пътнически автомобил, но не искат да жертват необходимия им комфорт,” отбелязва Щефан Рашиг, Opel/Vauxhall директор на отдела за лекотоварна гама.

До шест места и голяма товарна зона: Стилен макси фънмобил

Близкият до серийно производство Vivaro Surf грабва окото със своята блестяща окраска в медено кафяво и бяло. Специалните за този модел алуминиеви колела на Irmscher подчертават спортната и елегантна визия. Все пак автомобилът показва истинските си ценни качества, когато вратите и задният капак са отворени – или механично или с помощта на системата Keyless Open без ключ. Vivaro Surf Concept може да носи голям товар. Оборудване за ски или сноуборд, сърфбородове или велосипеди – товарната зона на дългият пет метра транспортер с общо допустимо тегло до 2.9 тона може да отговори на всички очаквания.

Освен това той го прави с практична елегантност: подът на товарната зона е оборудван с напълно нова релсова система; цялата широчина под втория ред седалки се използва като кутия за съхранение на различни предмети и може да съхранява малки принадлежности. Интериорът, чието оборудване е дело на специалистите от Snoeks Automotive, създава приятна атмосфера с помощта на синьо осветление в страните и облицовката на покрива. Тези, които не могат да решат дали да пътуват до морето или да направят велосипеден тур, могат да изберат и двете:  Vivaro Surf предлага специални прикрепващи елементи за сърф, така че любителите на стилните лонгбордове да не се лишавата от възможността да потеглят с тях.

IntelliLink, Асистент за паркиране и отопление на седалките: Пътуване с пътнически комфорт

Стилно и преди всичко изключително богато и полезно оборудване може да бъде открито в интериора: пакетът Irmscher Tourer, който вече се предлага за стандартното Vivaro, с фина черна кожа и контрастни сребристи шевове на страничните панели, арматурното табло и лоста за превключване на предавките осигуряват на Vivaro Surf  изтънчената атмосфера нa лек автомобил. Висококачествени велурени подови настилки се използват за пода, правейки интериора на Vivaro по-уютен и тих, а велурените облицовки намаляват значително шума при пътуване. Новата автоматична климатична система осигурява идеални температури в автомобила. Лайфстайл ванът се предлага опционално с допълнителен отоплител.  Освен това, пътниците на втория ред получават достъп комфортно чрез плъзгащите се врати от всяка страна.

Водачите на Vivaro Surf могат да разчитат и на широка гама от системи за безопасност, асистенция и инфоразвлечение. Сензорите за светлина и дъжд, заедно със светлините за мъгла осигуряват отлична видимост. Енергоспестяващи LED елементи се използват за дневни светлини. Електрически управляемите външни огледала заедно със седалката на водача и двете съседни са с отопление. Асистентът за паркиране Park Assist с камера за обратно виждане предотвратява евентуални драскотини при маневриране, а ограничителят на скоростта гарантира, че водачът никога няма да надвиши съответните лимити.

Последната версия на Navi 50 IntelliLink дава на водача достъп до пътната информация, така че да може да избегне задръствания. Информационната система се предлага със функцията TMC (Traffic Message Channel), hands-free модул, аудио стийминг чрез Bluetooth и европейски карти. Управлението става с помощта на седеминчов сензорен екран или чрез Siri Eyes Free гласов контрол. Достъп до уеб радио станциите заедно с аудио книги, Facebook, Twitter и много други може да стане с помощта на приложението aha®. Vivaro Surf разполага също и със Wi-Fi мобилна точка (Hotspot) за осигуряване на стабилна и бърза свързаност.

Готов за производство с мощен двигател и въздушно окачване

Сред модерните технологични решения е дизеловият двигател BiTurbo CDTI със  103 кВт/140 к.с. Той разполага с 340 Нм въртящ момент и задвижва концептуалния Vivaro Surf до максимална скорост 180 км/ч. Версията ecoFLEX със Start/Stop система консумира едва 6.1 литра дизелово гориво на 100 километра, което е еквивалент на 160 грама CO2 на километър (предварителни данни). Opel Vivaro Surf е следователно не само екстравагантен, но и изключително икономичен автомобил. Роля за осигуряването на допълнителен комфорт има въздушното окачване. Този тип технология на задния мост компенсира всякакви видове неравности на пътя, което осигурява комфортно усещане за пътниците при движение. Нещо повече, в комбинация със скъсените пружини това окачване намалява височината на автомобила с приблизително седем сантиметра до 1.90 метра, така че Vivaro Surf да може да има достъп до повечето многоетажни паркинги.

Просторният и комфортен Opel Vivaro Surf ще бъде показан на Международното автомобилно изложение във Франкфурт и скоро ще влезе в производство като  “Limited Edition” (Лимитирана серия).

Източник: GM

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 10 посетителя в сайта