Get Adobe Flash player
Удобен за работа и семейството: Opel Astra Sports Tourer отбелязва своята световна премиера

 

  • Повече пространство, по-ниско тегло: интелигентна лека конструкция
  • Комфортна, практична, високотехнологична: нова архитектура и задна врата, отваряща се с движение на крака
  • Атлетичен, елегантен и функционален: дизайнът на бъдещия комби бестселър
  • Мощни, балансирани и ефективни: последното поколение турбодвигатели с мощност до 200 к.с.
  • Ултрамодерен, свързан и безопасен: Opel OnStar, новият IntelliLink и светлините IntelliLux LED®

Рюселсхайм. Opel ще продължи своята успешна история в компактния клас с представянето на два нови модела на Международното автомобилно изложение във Франкфурт (17 до 27 септември). Хечбек версията на новото поколение Astra ще направи своята голяма премиера пред международната публика и ще бъде придружена от Astra Sports Tourer, която също ще отбележи своето представяне на най-важното автомобилно изложение. Най-младият член на компактния клас ще предлага същите основополагащи технологични решения като своята сестра с пет врати, която се предлага за поръчка от юни. Astra Sports Tourer е базирана на напълно нова автомобилна архитектура, която ще й позволи да бъде с до 200 килограма по-лека от досегашния модел. Благодарение и на факта, че комбито ще се задвижва от най-новото поколение двигатели, Astra Sports Tourer ще бъде по-динамична и ще доставя повече удоволствие от шофирането от предшественика си. Едновременно с това разходът на гориво ще бъде намален – факт, който е особено важен за притежатели на фирмени автомобили и водачите, които изминават много километри и едновременно с това търсят практични и представителни комби модели.

Когато след няколко седмици продажбите на Astra Sports Tourer започнат, тя ще се предлага със системата на Opel OnStar и новите инфоразвлекателни системи IntelliLink, осигуряващи свърхмодерни и широкоспектърни възможности за свързване. Същото се отнася и за множеството системи за безопасност и асистенция, известни преди само от автомобилите от по-високите класове. И накрая, но не и по важност, новата Astra Sports Tourer ще привлича вниманието със своите елегантни, леки и атлетични форми. Интериорът изразява перфектно колко интелигентен е дизайнът и цялостната организация на пространството: новият модел има абсолютно същите размери като на досегашния, но е значително по-просторен отвътре, предлагайки повече комфорт за водача и пътниците както и за багажа.

“Нашата нова Astra Sports Tourer и новата Astra хечбек – това са двете страни на една и съща монета. И двете представляват огромна крачка за Opel и за компактния клас. Освен предлагането на свръхмодерна свързаност и еволюционен дизайн, версията комби се фокусира значително и върху ефективността,” отбелязва изпълнителният директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман. “Нашият Sports Tourer е перфектна комбинация от практичност и динамичност: повече пространство, по-ниско тегло и в допълнение основополагащи елементи на оборудването като заден капак, който се отваря и затваря автоматично с леко движение на крака. Такива трябва да бъдат комбитата от компактния клас в наши дни.“

Ефективна компановка: атлетичен дизайн и изобилие от пространство

Новата Astra Sports Tourer впечатлява с атлетично излъчване. Също като своята сестра с пет врати, тя пренася дизайнерската философия на Opel, в която „скулптурната артистичност се среща с германската прецизност“ на следващо ниво: ефективна, лека и динамична. Предната двойна хромирана лайстна с нов дизайн носи знака със светкавицата на марката, а предните светлини преливат в радиаторната решетка, за да формират графична единност. Sports Tourer развива динамичните линии на модела с 5 врати. Леко дъговидната линия на покрива осигурява на комбито повече издълженост – ефект, който е допълнително подчертан от  разделената трета колонка. Задната част комбинира високото ниво на функционалност със спортен, елегантен дизайн. Astra Sports Tourer има стабилно, солидно и сигурно излъчване в немалка степен и благодарение на ярко изразените мускулести контури на задните арки на калниците и разделените задни светлини, които прибавят своята роля в общата стилистика.

Последното поколение Sports Tourer има същите размери като досегашния модел с дължина 4,702 милиметра, широчина 1,871 милиметра (със сгънати външни огледала) и височина 1,499 милиметра и въпреки това тя предлага значително повече вътрешно пространство за пътниците и багажа. Водачът разполага с 26 мм повече пространство в областта на главата, пътниците в задната част пък с 28 милиметра повече за краката – два на практика доста убедителни факта свързани с възприятието за пространство и комфорт на пътуването. Освен това новата Astra Sports Tourer предлага до 1,630 литра багажен обем благодарение на ефективната си компановка.

Интелигентно и гъвкаво: подобренията в товарното пространство, които помагат във всекидневието


Opel предлага изключително практични решения за новата Astra Sports Tourer, които са от изключителна помощ във всекидневието: за първи път задният капак може да бъде отварян без докосване или с дистанционно управление. Безключовото отваряне и стартиране на двигателя “Keyless Open” позволява отваряне с движение на крака под задната броня. Още едно подобно движение под бронята затваря задния капак. Интелигентната система може да установи наличието на различни препятствия и да спре механизма в случай на опасност. Освен това задният капак все още може да бъде отворен с помощта на бутон от страната на водача или с помощта на дистанционно управление.

В допълнение към възможността за увеличаване на товарното пространство новата Astra Sports Tourer се предлага със сгъваема задна седалка в пропорция 40/20/40, позволяваща още по-гъвкави конфигурации на товарния обем. Освен това продуктовата гама FlexOrganizer включва странични релси, разделящи решетки и различни мрежи и елементи за укрепване, които се предлагат като допълнително оборудване, така че багажът да може да бъде съхраняван безопасно и удобно.

Лека конструкция + ново поколение двигатели = страхотно удоволствие от шофирането и нисък разход на гориво

Всеки компонент на Sports Tourer е анализиран от гледна точка на практичността и ефективността. Това не само е видимо, когато става дума за ефективно използване на пространството, но и специално, когато става дума за теглото. Компактната конструкция и леката каросерия спомагат за намаляване на теглото с до 200 килограма. Високоякостните и свръхвисокоякостните стомани, модификациите по окачването, както и новите производствени процеси – всички играят роля за постигане на този впечатляващ резултат. Базовата версия на Astra Sports Tourer тежи 1,263 килограма (включително водача) и по този начин е със 130 килограма по-лека от досегашния модел. Това определено има положителен ефект върху динамиката, пътния комфорт, разхода на гориво и експлоатационните разходи.

Гамата от двигатели с мощност в диапазона от 70 кВт/95 к.с. до 147 кВт/200 к.с. също допринасят за постигането на тези резултати. Sports Tourer ще се задвижва само от двигатели от последно поколение. Бензиновите и дизеловите агрегати с работен обем от 1.0 до 1.6 литра комбинират висока ефективност с отлична гъвкавост и балансирана и тиха работа.

Новият бензинов двигател 1.6 ECOTEC Direct Injection Turbo, който ще отбележи своята премиера на Автомобилното изложение във Франкфурт, е върхови двигател за Astra Sports Tourer. Цилиндрите на двигателя с мощност 147 кВт/200 к.с. и въртящ момент 300 Нм (с активирана функция overboost) с директно впръскване могат да издържат пиково налягане от 130 бара. Този мощен агрегат има  изключително балансирана и тиха работа в целия оборотен диапазон. За да постигнат това, инженерите са извършили множество модификации на всмукателната и изпускателната системи, включително отделянето на капака на клапаните от цилиндровата глава със специфични изолиращи елементи. Независимо от директното впръскване и специфичния горивен процес, конструкторите са успели да намалят нивата на шум значително в сравнение с предишния двигател. Благодарение на тези мерки за намаляване на шума, клиентът ще се радва на тиха и балансирана работа на двигателя на празен ход, с изключително приятен звук при всякакви скорости на движение, натоварване и обороти на двигателя.

Иновативни технологии: безопасност, комфорт и свързаност на ново ниво

Освен че впечатлява с новаторски задвижващи агрегати, новата Astra Sports Tourer поставя и стандарти по отношение на безопасност, инфоразвлекателни системи и комфорт. Интелигентните матрични светлини IntelliLux LED® в новата Astra са друга абсолютна новост в компактния сегмент. Те позволяват постоянно движение извън града с незаслепяващи дълги светлини, като автоматично и и постоянно деактивират отделни LED модули при установяване на наближаващ трафик. Зоната около светлинния източник насреща просто се „маскира“, а останалата част на пътя остава ярко осветена. Така тази революционна система увеличава активната безопасност за всички участници в пътното движение, като подобрява допълнително и комфорта на водача на Astra Sports Tourer при пътуване през нощта. Множество иновативни системи за асистенция базирани на новата предна камера Opel Eye осигуряват на водача допълнителна подкрепа – като начало системи за разпознаване на пътните знаци и асистентът за запазване на лентата, включващ активни корекции с помощта на волана в случай на опасност, до предупреждението за удар отпред с активно прилагане на спирачно усилие, което може дори да спре напълно автомобила при скорости под 40 км/ч.

В интериора може да бъде открит друг уникален елемент от компактния сегмент: Opel OnStar, персоналният асистент за свързаност и услуги, който служи като ангел-хранител за водача и пътниците. В допълнение се въвеждат и две нови системи IntelliLink. Последното поколение инфоразвлекателни системи е съвместимо с Apple CarPlay и Android Auto. Новите сертифицирани от AGR (германският институт за здравето на гърба) ергономични седалки добавят още комфорт със своите странични опори, функции за масаж и памет, а също и вентилация. Пътниците отзад могат при желание да разчитат на опционалното комфортно отопление на задните седалки.

Astra Sports Tourer традиционно държи около 35 процента от продажбите на Astra в Европа. Основните клиенти са фирми, чийто водачи имат семейства, а също така и семейства, които искат да комбинират практичността на голямото багажно пространство и различните функционални решения с висок комфорт при пътуване. Най-големите пазари за комби модела са Германия, Обединеното кралство, Италия и Испания. В Германия заявките за новата Astra Sports Tourer ще започнат от 10 октомври 2015 година, останалите страни ще я последват.

Източник:GM

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 9 посетителя в сайта