Get Adobe Flash player
Бъдещето на компактния клас: новите Opel Astra и Opel OnStar

 

  • Изпълнителният директор на Opel Group Нойман: “Astra е най-добрият Opel правен някога ”
  • Продуктовата офанзива превключва на по-висока предавка: 29 нови модела на  Opel/Vauxhall до 2020 година
  • Изпълнителният директор на GM Мери Бара: “Искаме да сме номер 2 в Европа.”
  • Пионер в свързаността с Opel OnStar

Рюселсхайм/Франкфурт. 66-тото международно автомобилно изложение във Франкфурт започна за Opel със световна премиера на новото поколение Astra по-рано днес. Той също поставя началото на нова ера за компанията. “Нашата нова Astra е най-добрият Opel правен някога и представя огромна реална крачка за Opel в различни насоки,” отбелязва изпълнителният директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман при речта си за откриването на официалната пресконференция в Галактиката на Astra (Astra Galaxy). “Целият екип свърши прекрасна работа за новата Astra. Тя е нова страница в завръщането на марката.” Единайстото поколение на автомобила от компактния клас на Opel е не само по-леко, по-динамично и по-ефективно откогато и да било – то се предлага с оборудване, известно преди само от по-високите сегменти. След представянето на Astra с 5 врати, към изпълнителния директор на Opel Group на сцената с площ от над 3,300 м2 на Opel на щанд D09 в хале 8.0 се присъедини изпълнителният директор на General Motors Мери Бара за представянето на новата Astra Sports Tourer. С около 30,000 заявки до момента, автомобилът е вече голям успех, въпреки че ще бъде представен официално чак на 10 октомври.

 

 

Изпълнителният директор GM Мери Бара: Ускоряване на продуктовата офанзива и нов флагман

Изпълнителният директор на General Motors Мери Бара оповести някои важни новини относно европейската продуктова и моделна офанзива. “Ще ускорим моделната офанзива в Opel/Vauxhall: от 2016 до 2020 година, ще представим 29 нови автомобила, включително електрически автомобил и втори флагман освен Insignia. Производството на напълно новия SUV модел ще започне в Рюселсхайм към края на десетилетието и ще осигури на марката допълнителен технологичен импулс. „Целта за бъдещето е ясно дефинирана: Opel/Vauxhall трябва да стане вторият по големина автомобилен производител на европейския пазар до 2022 г, след като вече си осигури третото място през миналата година.

Една от ключовите технологии за развитието е автономното шофиране – нещо върху което GM и Opel работят активно. “Ще видим повече промени в следващите пет до десет години, отколкото сме виждали за последните 50,” отбелязва Бара, която подчерта също, че визията е за свят без автомобилни катастрофи. “Новият Opel Astra със своите активни системи за безопасност е важна стъпка в тази посока,” добави тя.

Д-р Нойман: Новата Astra пренася технологични решения от високите класове в компактния сегмент

Последното поколение компактни автомобили на Opel показва колко бързо тази цел се превръща в реалност. “С новата Astra, ние реализирахме новата автомобилна философия, представена тук, на Автомобилното изложение под формата на Monza Concept. Компактна външност, просторен интериор с лек и атлетичен дизайн и невероятна дигитална свързаност,” отбелязва д-р Нойман при отбелязване на ключовите системи на потенциалният бестселър в компактния клас.

Ключова ефективност: Последното поколение Astra е базирано на нова по-лека автомобилна архитектура. Всеки компонент е оценяван внимателно от гледна точка оптимизацията на масите, като новият модел е с до 200 килограма по-лек от съответната досегашна версия. Мощните ефективни и чисти двигатели от последно поколение са в перфектен унисон в тази философия. “Новите двигатели ще задвижат Astra към върха на сегмента,” добавя д-р Нойман.

Ключова дума свързаност: базираният в Рюселсхайм автомобилен производител въведе авангардни решения в областта на свързаността с новото поколение инфоразвлекателна система IntelliLink, които сега са съвместими както с Apple CarPlay и Android Auto, така и с Opel OnStar. Персоналният асистент за свързаност и услуги е ангел-хранител и осигурява различни услуги. До седем мобилни устройства могат да бъдат свързани с този Wi-Fi Hotspot, който се превръща в мощна бордова антена. “OnStar е уникален за Европа. Opel създава отново нови тенденции в тази област,” отбелязва д-р Нойман.

Това обаче не е всичко, като новата Astra продължава “проникването в луксозния клас” както е обявено в рекламната кампания. Тя е първият автомобил в компактния клас, който предлага интелигентните, незаслепяващи матрични предни светлини IntelliLux LED®. В допълнение, Astra се предлага с множество иновативни системи за асистенция и практични детайли. Задният капак на Astra Sports Tourer, например, може да бъде отварян и затварян с движение на крака под задната броня.

“Ние продължаваме следването на нашата философия, предлагайки техники от луксозните класове на всички наши клиенти на достъпни цени,“ отбелязва Нойман. “Новата Astra е на върха и когато става дума за цялостни експлоатационни разходи. Вие виждате: Новата ефективност наистина се отплаща.”

Opel и футболът: Юрген Клоп и звездите на Бундеслигата в Галактиката на Astra

Галактиката на Astra (Astra Galaxy) ще посрещне някои знаменитости във футболния свят във следващите дни. Посланикът на марката Юрген Клоп ще се появи на щанда в събота на 19 септември. Той ще участва в благотворителната продажба на един  BVB-ADAM на благотворителната организация “Едно сърце за децата (Ein Herz for Kinder)”. В допълнение той ще се присъедини към изпълнителния директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман за презентацията на рекламата на новата Astra от  11.00 централно европейско време. Екипът и мениджмънтът на Mainz 05 ще се присъединят към Петер-Кристиян Кюсперт, вицепрезидент продажби и следпродажбено обслужване на Opel Group, от 11.00 централно европейско време на следващия ден. Шефът на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Ватцке, новият треньор на Борусия Дортмунд Томас Тушел и трима играчи на Борусия ще бъдат интервюирани на подиума от 14:00 централно европейско време в четвъртък, 24 септември. А в неделя 27 септември делегацията на Байер 04 Леверкузен, водена от съдията Роджър Смит и спортния директор Руди Фьолер, ще посетят Astra Galaxy от 11:00 централно европейско време.

Източник: GM

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 29 посетителя в сайта