Get Adobe Flash player
GM изтегля Opel от Китай

  • Марката така и не успя да се наложи на най-големия автомобилен пазар в света

Американският автомобилен гигант General Motors ще изтегли марката Opel от пазара на Китай. Дейността на германския производител в страната ще бъде прекратена още следващата година заради слабото му представяне, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според главния изпълнителен директор на Opel Карл-Томас Нойман това е решение, което отдавна е трябвало да бъде взето. Затрудненото европейско подразделение на американската компания съобщи днес, че ще прекрати продажбите си в Китай през януари догодина. Компанията уточни, че 22-те представителства на Opel са продали миналата година едва 4365 автомобила на фона на 810 000 продадени автомобила от марката Buick, която е също собственост на GM.

Нойман посочи също така, че популяризирането на марката Opel в Китай и разширяването на дистрибуторската й мрежа биха стрували струва стотици милиони евро. Вместо това германският производител ще инвестира 245 милиона евро в основния си завод в Рюселсхайм, Германия.

Opel стартира операциите си в Китай още през 1993 година, но така и не успя да се наложи на най-големия автомобилен пазар в света. През миналата година Opel е калкулирал едва 1% от продажбите на General Motors в страната.

Изтеглянето на Opel от Китай е част от стратегията на General Motors за реорганизиране на марките, които притежава. В края на миналата година базираният в Детройт концерн обяви, че изтегля от Европа американската Chevrolet, за да може да се съсредоточи върху развитието на европейските си марки Opel и Vauxhall. Стратегията вече дава резултати, като през първите два месеца на годината Opel регистрира увеличение при продажбите си от 2.8% до 112 534 превозни средства.

Източник: Ауто-Медия

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 38 посетителя в сайта