Get Adobe Flash player
Огромен успех: 200 000 поръчки за Opel Mokka

 

  • 200 000 поръчки в Европа само в рамките само на 18 месеца след премиерата на първия германски SUV модел в малкия клас
  • Ппрез месец февруари 2014 година рекорден брой поръчки от пазарната премиера на модела 

Рюселсхайм.  Opel Mokka продължава своето триумфално пътешествие на вълната на успеха, превръщайки се в бестселър от европейски мащаб само 18 месеца след момента на своята поява в търговските представителства на марката. Opel вече може да се похвали с общо 200 000 поръчки за своя новаторски SUV модел в малкия клас, а обемът на направените през февруари 2014 година поръчки отбеляза нов исторически рекорд.

Продажбите на модела в Европа се удвоиха по-малко от година след като реализираният тираж на Mokka изпълни поставената цел от 100 000 екземпляра през месец април 2013 година. В момента продажбите на модела съставляват около 11.3% oт обема на този сегмент в Eвропа, нареждайки го на трето място сред SUV моделите в малкия клас. В страните от Северна Европа, Mokka заема водеща позиция в скандинавския регион. На пазарите във Финландия и Норвегия моделът води с отчетлива преднина в своя сегмент, заемайки съответно 24% и 21% дял от него, а във Великобритания заема 17% дял. В Германия Mokka е начело на целия SUV сегмент: с почти 12 процентен пазарен дял за първите два месеца на 2014 година Mokka е номер едно според Германската федерална служба за моторни превозни средства (KBA).

Петер Кристиан Кюсперт, член на управителния съвет и вицепрезидент продажби и следпродажбено обслужване на GM Europe споделя: “Opel Mokka за пореден път доказа своята устойчивост в успешното си развитие, спечелвайки доверието на допълнителни клиенти независимо от предизвикателствата на пазарната конюнктура. За нас е изключително удоволствие да видим нашия малък SUV шампион сред лидерите на SUV пазара и в ролята на ключов играч във възхода на марката Opel и издигането й в качеството на победител, достоен за светлините на прожекторите.”

Изключителните качества на модела го правят привлекателен за широк кръг потребители

Популярният SUV модел на марката Opel вече бе отличен с множество награди – така например бе определен за “Автомобил 4x4 на годината” от германското списание “Auto BILD”. Моделът Mokka има изключителен новаторски принос към SUV сегмента на пазара, осигурявайки достъп до много от характерните за по-високите автомобилни класове удобства и предимства за широк кръг от потребители. Сред тях са адаптивната система на предните светлини AFL+ (Adaptive Forward Lighting), ергономичните седалки, получили знак за одобрение на качеството от германската независима организация от ортопедични специалисти в областта на здравето на гърба AGR (Aktion Gesunder R?cken e.V.), както и второто поколение на вградения багажник за велосипеди FlexFix – все нововъведения, които именно Mokka представи за първи път в SUV сегмента. Със своята обща дължина от 4,28 метра, моделът предлага петместeн интериор с изключителен простор и високо разположение на седалките, които го правят подходящ за изпълнение на много различни задачи във всекидневието. В същото време динамичният външен и вътрешен дизайн на модела е идеално допълнение към изпълнените с приключения уикенди със семейството и приятелите.

Наред с това, върховите технологични решения в популярния модел осигуряват оптимални условия за динамично и безопасно пътуване благодарение на електронната програма за стабилност ESPPlus (Electronic Stability Program ) с функции за улесняване на потеглянето по наклон HAS (Hill Start Assist) и спускането по стръмни участъци HDC (Hill Descent Control), второто поколение фронтална видеокамера Opel Eye с функции за предупреждение за потенциален сблъсък с движещото се отпред превозно средство и подобрено разпознаване на пътните знаци и оптимизирана функция за предупреждение за неволно напускане на лентата за движение. Моделът Mokka се предлага по избор с предно или с двойно предаване (AWD). Системата за задвижване 4x4 разпознава автоматично необходимостта от максимално сцепление на четирите колела и се грижи необходимата за целта тяга да бъде осигурена веднага и на оптимално ниво.

Цените за версията с предно предаване на модела с 1.6-литров бензинов двигател с максимална мощност 85 кВт/115 к.с., система Start/Stop и петстепенна механична предавателна кутия започват от 32 075 лева (препоръчителна от производителя цена с включен ДДС за българския пазар).

Източник:GM

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 35 посетителя в сайта