Get Adobe Flash player

Преобразяване на Opel Meriva: От ван става кросоувър

През 2016 Opel стартира трето поколение на Meriva. Разбира се, инженерите от Рюселсхайм са се дистанцирали от известната концепция на ван, включително забележителните врати също са отстъпили.

Новият Opel Meriva с внушителна визия 

Вместо това те са придали на новата Meriva кросоувър привкус, с единствената цел привличане на клиенти покрай бума в SUV сегмента. Подобна съдба споделя например и новото Peugeot 3008.

Още в началото на 2015, Opel и PSA обявиха съюз. Като обявиха, че ще произвеждат B-MPV както и C-CUV в GM- завода в Сарагоса, и съответно в PSA-завода в Сошо. Към  C-сегмента се числят 3008 и бъдещата Zafira, в B-сегмента са съвместната разработка Peugeot 2008 и уловеният сега Opel Meriva.

Meriva заимства от Astra

Въпреки камуфлажа, снимките на прототипа ясно разкриват, че новата Meriva е заимствала от новата Astra фаровете и радиаторната решетка в предната част. Каросерията е по-висока, линията на прозорците изглежда по-тясна, а маскираната престилка изглежда застрашително. Задните светлини също се базират на актуалния дизайн на марката. Къси надвеси и широка следа характеризират здрави пропорции, вълнообразни вдлъбнатини в предните врати и обрамчени в черно арки на калниците.

Както при Astra и Astra Sports Tourer  и вероятно и при новата Insignia, Opel са конструирали хитър дизайн в областта на C-колоната. Тези части в момента са съответно силно замаскирани. Въпреки офроуд визията, Meriva ще пропусне задвижване на всички колела, както и при концепцията с вратата пеперуда. Новата Meriva отново има B-колона и конвенционални портали.

Оформлението на кокпита в интериора е ориентирано към Astra. Относно задвижването на разположение е пълната гама нови двигатели.

Инфо и снимки: Auto motor und sport

 

Buick Avista става в Европа новата Opel Calibra

Колкото повече доближава официалната премиера на новото поколение на спортния модел Opel Calibra, толкова по-“разговорлива” става компанията. Според последната информация новата кола ще повтори на практика дизайнът на концептуалният модел Buick Avista показан наскоро на автосалона в Детройт.

Премиерата на Opel Calibra, чиято премиера се очаква по време на автосалона в Женева ще предложи разкош, динамика и до-о-обра цена, която ще научим скоро. Повече от ясно е че все пак новата Opel Calibra 2016 ще има по-различна радиаторна решетка, други от на американския вариант джанти с пет спици и фарове с нов дизайн.

Ръководството на Opel явно много добре се справя със задачата за изправянето на крака на марката и отчете високи продажбени показатели през миналата 2015-а година. Само на територията на Европейския съюз бяха реализирани над 1,1 милиона продажби, като отличници по този показател се очертаха моделите Corsa и Mokka, асега към тях се присъединява и новата Astra.

Нараснаха продажбите на марката и в сектора на търговските автомобили, надхвърляйки цифата от 100 000 коли, което е с почти 25% повече от миналогодишния резултат.

Източник: www.auto-press.net

 

Пазарни резултати за 2015 г.: Opel постигна най-добрия за последните четири години обем на продажби в Германия

•Над 229 000-те нови регистрации държат Opel на пътя на успеха

•7,6 процента означават най-добър пазарен дял на леки автомобили за месец декември от 2011 година насам

През 2015 година Opel постигна най-добрите си пазарни резултати в Германия от 2011 г. с над 229 000 регстрации на нови леки автомобили. Продажбите на Opel нараснаха с около 10 300 автомобила в сравнение с предходната година, което се равнява на ръст от 4,7 процента.

Само през декември автомобилният производител с централа в Рюселсхайм отбеляза над 18 800 регистрации на нови автомобили – увеличение с 2 400 автомобила или с 15 процента. В сравнение със същия месец на 2014 г. пазарният дял на Opel нарасна с 0,5 процентни пункта на 7,6 процента, което превърна декември в месеца с най-добър пазарен дял на леки автомобили от 2011 година насам.

Opel Astra е една от основните причини за ръста. Бяха продадени 56 300 екземпляра от компактния бестселър, което в сравнение с предходната година е 21,6 процентно увеличение. “Това е забележителен успех, защото новата Astra е в дилърствата само от октомври месец. Нашият носител на Златен волан даде на марката допълнителен тласък и ще продължи да бъде един от двигателите ни за растеж тази година,” заяви Юрген Келер, изпълнителен директор на Opel Германия, отговорен за продажбите, маркетинга и следпродажбеното обслужване. В Opel очакват Astra да осигури по-нататъшен ръст, особено след като излезе версията Sports Tourer, която е много популярна кола в Германия и ще бъде в дилърствата на марката през пролетта.

Компактният SUV Mokka е също гаранция за успех. Компанията продаде 31 200 автомобила в Германия през 2015 г. – увеличение с 12,4 процента в сравнение с предходната година. И Mokka и компактният ван Meriva станаха първи по продажби в техните сегменти през 2015 г.

Източник: autoplanet1.com

 

Пълна индивидуалност – Opel ADAM и ADAM ROCKS UNLIMITED

Уникални – новите членове на семейството на ADAM могат да се конфигурират свободно и в най-малките детайли.

От този момент вече всичко е възможно благодарение на ADAM UNLIMITED и ADAM ROCKS UNLIMITED. Най-новите попълнения в състава на стилното семейство от модели на Opel ADAM са успели да преодолеят и последните прегради по отношение на възможностите за индивидуални конфигурации. Самоувереният лайфстайл модел вече стана известен със своите почти безгранични възможности за индивидуално оформление, но сега ADAM UNLIMITED ги издига на изцяло ново равнище. При него клиентите вече могат да конфигурират своя собствен ADAM и до най-малките детайли. Колела, цветове, декоративни елементи, детайли в интериора – решението как ще изглежда всичко това е в ръцете на клиента. Моделът ADAM UNLIMITED се предлага на българския пазар на цени, започващи от 24 155 лева (препоръчана от производителя цена с включен ДДС, среден разход на гориво и емисии на CO2: 6.7-4.2 л/100 км, 125-99 г/км).

Още от момента на пазарната си премиера преди почти три години нашият Opel ADAM е първокласен пример за това колко индивидуалност и лични предпочитания могат да се съберат в един малък автомобил. Сега ние довеждаме тази уникална концепция до екстремни висоти с новите модели ADAM UNLIMITED и ADAM ROCKS UNLIMITED. Сега нашите клиенти могат да отпуснат напълно юздите на своето творческо въображение. Всеки почитател на модела ADAM вече може да създаде свой собствен, отличаващ се сред останалите автомобил. Tова е наистина уникално,” сподели Юрген Келер, изпълнителен директор продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване на Opel в Германия.

Какво ще кажете за новите цветове на външното лаково покритие с наименования като „Orange Alert” („Код оранжево”), „Brownian Rhapsody” („Рапсодия в кафяво”) или красноречивото „Greyzilla”? Или пък за новия цвят на покрива като „Dancing Green” („Танцуващо зелено”) в комбинация с пакета „extreme carbon” за страничните огледала и предната решетка, придружени с алуминиеви колела “Swiss Blade” („Швейцарски остриета”)? Пакетът хромирани елементи за праговете и външните дръжки на вратите наред с тапицериите на седалките от Morrocana се предлагат серийно във всички случаи. Aвтоматичната климатична инсталация също е част от серийното оборудване на моделите и допринася за повишаване на комфорта в купето. Последното поколение инфоразвлекателни системи IntelliLink с възможност за интеграция на функциите на смартфон посредством Apple CarPlay и Android Auto се предлага като допълнителна възможност. Системата дава възможност за бърза и съобразена с натоварването на пътното движение навигация чрез приложенията Apple Maps и Google Maps. Търговците на Opel предлагат и допълнителна възможност за инсталиране на навигация със системата TomTom GO 40, включваща стойка за монтаж FlexDock®.

Накрая, но не и по важност, новият модел ADAM UNLIMITED може да бъде поръчан и с Opel OnStar (засега в 13 западноевропейски страни). Системата за персонална комуникация и мобилни услуги превръща ADAM в мобилна Wi-Fi точка за достъп до интернет със скорост 4G/LTE и възможност за едновременно използване на до седем на брой устройства. Наред с това, системата предлага всеобхватни мерки за защита и удобство, сред които денонощната автоматична сигнализация при катастрофа (Automatic Crash Response), компетентна подкрепа при необходимост от пътна помощ и при откраднат автомобил, както и функцията за дистанционна диагностика на автомобила чрез смартфон приложението myOpel.

Инфо: www.auto-press.net

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 4 посетителя в сайта