Get Adobe Flash player

Opel готви нов електромобил

  • Компактният модел ще е готов до 2017 г. и ще бъде по-достъпен от Ampera.

Opel планира производство на нови модели през следващите няколко години. Според вътрешни източници до 2017 г. компанията ще пусне компактен електромобил, по-достъпен от Ampera.През 2015 г. германците ще покажат Opel City, който ще се базира на следващото поколение Chevrolet Spark, а цената му няма да надвишава 10 000 евро.

Източник:GM

 

Meriva, Mokka и Клаудия: Перфектните„Made in Germany“ партньори на Opel

  • Супер моделът Клаудия Шифър привлича интереса на аудиторията в новите телевизионни клипове на Opel
  • Opel отговаря на огромния обществен интерес с пускането на снимки и видео с кадри „зад сцената“ 

Рюселсхайм.  Супермоделът Клаудия Шифър хваща вниманието на телевизионните зрители в Европа с нейните шикозни рекламни кампании ‘Това е германско’ на Opel Astra, Meriva, Mokka и Zafira Tourer. В отговор на огромния им публичен ефект Opel сега пуска два видео материала и няколко снимки с кадри зад сцената заедно със самите видео клипове, за да могат всички и по всяко време да се насладят на осанката на модната икона и привлекателността на моделите на Opel.

Клаудия Шифър е посланик на Opel в Европа и в качеството си на един от най-известните в света „износи“ с германски произход, тя внася уникалния си чар и блясък в темата ‘Made in Germany’ на рекламите. Те илюстрират трайната притегателна сила на големия германски инженеринг, като например, хитроумните задни врати на Meriva с обратно окачване и отваряне, както и технологията за адаптивно двойно задвижване на Mokka. Като непогрешимо германско лице на Opel в Европа, новата роля на Клаудия й приляга така перфектно, както красивите дрехи, на които е придавала форма в своята над 25 годишна международна кариера. В края на всяка реклама тя изрича въздействащото изречение: “Това е германско.”

Рекламната кампания стартира в началото на февруари из цяла Европа освен в Германия – родния пазар на Opel и Великобритания, където се продава сестринската на Opel марка Vauxhall. “Клаудия е велика германска икона с истинска световна притегателна сила, която се идентифицира напълно с ценностите на нашата марка,” заяви шефа на маркетинга на Opel Тина Мюлер. “Обществения отклик на стила и хумора в тези телевизионни реклами беше поразително голям и сега имаме удоволствието да ги предоставим на публиката в цял свят да им се наслади.”

Източник:GM

 

Opel в подем: Най-висок пазарен дял в Европа от юни 2011 година

  • Значително увеличение на получените поръчки през първото тримесечие
  • Висок брой поръчки за Mokka, ADAM и новата Insignia 

Рюселсхайм.  Моделната офанзива на Opel е приета с огромен успех от европейските клиенти. През март 2014 г. марката постигна 6.7 процента от целия пазар на автомобили в Европа, което е най-високият пазарен дял от юни 2011 година насам. Съгласно предварителните данни, регистрациите на нови автомобили са нараснали със 133,700 броя или с над 9.3 процента увеличение в сравнение с март миналата година. През първите три месеца на тази година регистрациите на нови автомобили Opel/Vauxhall скочиха с над 12,700 броя до около 271,000 коли.

“Много от европейските пазари най-после започнаха пак да растат. Положителен знак е, че Opel/Vauxhall печели пазарен дял в тази ситуация. Стабилността на ръста ни също така личи от настоящите поръчки: към края на март са получени около 20,000 повече поръчки в сравнение с тези от първото тримесечие на 2013 г,” заяви Петер Кристиян Кюсперт, член на борда на директорите, отговорен за продажбите. “В момента най-продаваният сред новите модели е Mokka с около 215,000 поръчки. Ние сме доволни също така от популярността, на която се радва нашия лайфстайл мини ADAM с 80,000 поръчки, а за нашия флагман - новата Insignia, сме получили вече над 85,000 поръчки.”

Този успех има голяма мултипазарна основа. През март и през цялото първо тримесечие Opel/Vauxhall повиши пазарния си дял на пазарите на десет европейски страни. Особен успех Opel отбеляза на родния си пазар в Германия. Със 7.1 процентен пазарен дял от целия автомобилен пазар през март, марката добави още 0.3 процентни точки в сравнение с март миналата година. За цялото тримесечие пазарният дял на Opel е 6.7 процента или с 0.2 процентни точки по-висок от този за същия период на миналата година. Както Mokka, така и Meriva заеха второ място в сегментите си за първите три месеца на 2014 г. На най-големия пазар във Великобритания посестримата марка Vauxhall увеличи продажбите си със 17 процента през март, сравнено с миналата година. Insignia и Zafira заеха първите места в сегментите си, а Corsa и Mokka заеха вторите позиции. Особено голям интерес към новите модели на Opel е регистриран в Полша, където регистрациите скочиха с 57 процента през март. Opel също затварди първото си място на пазара на леки автомобили в Унгария миналия месец, а в Холандия марката завзе първото място по продажби за първи път от март 2012 г. насам.

Източник:GM

 

Opel България с пет години гаранция за своите клиенти

Corsa 1.2 л, 63 кВт/85 к.с.: на цена от само 18 500 лева с включен ДДС и богато оборудван с климатик, радио CD, управление на радиото от волана, борд компютър, круз контрол, дистанционно централно заключване, предни ел. стъкла и други.

 

Zafira 1.8 л, 103 кВт/140 к.с.: на цена 25 990 лева без ДДС (моделът ползва данъчен кредит). В цената са включени: цвят металик, климатроник, радио CD, управление на радиото от волана, кожен волан, круз контрол, борд компютър, фарове за мъгла, електрически прозорци, дистанционно централно заключване, електронна стабилизираща програма ESP, 6 въздушни възглавници, 7 места, преден подлакътник и много други екстри.

София. За клиентите на Opel пролетта ще бъде още по-щастлива, защото моделите на марката вече ще се продават с удължена 5-годишна европейска гаранция или до 150 000 км. пробег. Нещо повече, трите допълнителни години гаранция няма да се отразят в повишаване на цените на автомобилите, които за някои модели дори ще са по-ниски от тези през 2013 година.

Освен с удължената гаранция Opel ще привлича нови собственици на доказалите се с високите си качества, практичност и надеждност Corsa и Zafira. Моделът Corsa с 1.2-литров бензинов двигател с максимална мощност 63 кВт/85 к.с. се предлага на цена от само 18 500 лева с включен ДДС и богато оборудван с климатик, радио CD, управление на радиото от волана, борд компютър, круз контрол, дистанционно централно заключване, предни ел. стъкла и други. Станалият стандарт за многофункционалност компактен ван Zafira в изпълнение с 1.8-литров бензинов двигател 103 кВт/140 к.с. вече се предлага на цена 25 990 лева без ДДС (моделът ползва данъчен кредит). В цената са включени: цвят металик, климатроник, радио CD, управление на радиото от волана, кожен волан, круз контрол, борд компютър, фарове за мъгла, електрически прозорци, дистанционно централно заключване, електронна стабилизираща програма ESP, 6 въздушни възглавници, 7 места, преден подлакътник и много други екстри. Специалното предложение за Zafira е валидно и в комбинация с дизелов 1.7-литров двигател с максимална мощност 81 кВт/110 к.с. (цена 27 990 лв без ДДС) или 92 кВт/125 к.с. (цена 28 790 лв. без ДДС).

Източник:GM

 
Търсене
Наши приятели

Искаме да ви питаме!
На каква тематика искате да има повече новини?
 
Статистика
В момента има 12 посетителя в сайта