Здравей, гостенино ( Влизане | Регистриране )

![]() ![]() |
Oct 19 2011, 07:00 AM
Коментар
|
|
|
нов внос Автомобил:Opel Vectra Мнения: 25 Регистриран на: 18-July 11 |
|
|
|
|
Oct 19 2011, 10:03 PM
Коментар
|
|
|
Ако някои от колегите го имат преправено моля да го снимат и качат да го видят повече хора .Масля че така ще се помогне и на доста колеги!!!!
|
|
|
|
Oct 19 2011, 11:37 PM
Коментар
|
|
![]() кара му се A14XFL Автомобил:ASTRA G Y20DTH Автомобил:ASTRA F X14XE От: Варна Мнения: 3,550 Регистриран на: 4-April 08 |
Блок бубини има във всички нови мотори X16XEL('99), Z16XE®(P), X18XE1, Z18XE® но ако мислиш от тази гледна точка, че ще си прецака по-добре ползвай обществен транспорт Блок бубината при този мотор - X18XE и Z18XE го заменят с този на X20XEV който е доста по срещан и евтин! |
|
-------------------- ![]() |
|
|
|
|
Oct 20 2011, 11:13 AM
Коментар
|
|
|
Колеги аз продължавам с въпросите.Дано не досаждам.Моля споделете всички бензинови зафири ли се форсират излишно на по-висока скорост????Обяснете ми по-подробно моля ако имат разлика в 18 см3 двигател кончета, спънати коне ,заспали крави и тн .Искам да получа повечко инфорнация защото след изборите мисля да се хвърля в боя и не е лошо да знам какво да търся на какво да обърна внимание и тн.Моля всички с компетентни мнения и виждания да понапишат по нещо!!!!!!!!Колкото повече, толкова повече ще е от полза!!!!!!
Мнението беше редактирано от gotra: Oct 20 2011, 11:18 AM |
|
|
|
Oct 20 2011, 11:53 AM
Коментар
|
|
|
избила ръжда Автомобил:Zafira A Y20DTH, Astra F TC4EE1 От: Пазарджик Мнения: 60 Регистриран на: 6-September 10 |
Защо след изборите? Кмет ли ще ставаш, президент ли? А сега сериозно - защо искаш от нас мнение дали колата е спънат кон, крава и т.н.? Всеки си има различни изисквания за кола и ако за мен една кола е спънат кон, то за друг може да е самолет. Качи се на няколко зафири и виж коя ще ти пасне като поведение. От авто къщите рядко отказват тест драйв, така че пробвай и решавай. 1,8 мотора в зафира е с два варианта на мощност - 115 и 125 к.с., но не мисля че има осезаема разлика при каране. Другите бензинови мотори са 2,2 с 147 коня и ОПЦ версията 2,0 турбо с 200 коня. И да, всички бензинови зафири са с къси скоростни кутии. |
|
|
|
Oct 20 2011, 12:28 PM
Коментар
|
|
![]() кара му се A14XFL Автомобил:ASTRA G Y20DTH Автомобил:ASTRA F X14XE От: Варна Мнения: 3,550 Регистриран на: 4-April 08 |
Напълно съм съгласен с hudson - седни покарай и прецени! Не са спънати зафирките, перфектни са. Само това чувство за по-високи обороти, което го има в моторите 1.8 16V .. не знам дали не се дължи на това че мотора е прекалено близко до шофьора и не добрата шумоизолация на предният "щит". Иначе моторите си вървят прилично стига да ти понася разхода ... Ако не си спортист |
|
-------------------- ![]() |
|
|
|
|
Oct 26 2011, 06:18 PM
Коментар
|
|
|
Последен въпрос .Как да разбера в автокъщата тракшън-контрола дали функционира както трябва??????Скоростите не са ли същите като на вектрата????
Мнението беше редактирано от gotra: Oct 26 2011, 06:19 PM |
|
|
|
Oct 27 2011, 02:16 PM
Коментар
|
|
|
избила ръжда Автомобил:Zafira A Y20DTH, Astra F TC4EE1 От: Пазарджик Мнения: 60 Регистриран на: 6-September 10 |
Зависи за коя вектра говориш и съответно за каква зафира също. Слагат се различни кутии, но са си опелски. Но може да си сигурен в едно - ТС няма нищо общо със скоростната кутия!!! Тракшъна е лесен за тест, спираш (за предпочитане на нещо хлъзгаво - трева, пясък черен път), включваш първа и се опитваш да направиш един пилаж на гумите. Ако на таблото започне да мига лампата на ТС (тиръгълниче със силует на поднасяща кола) и двигателя започва да сваля обороти въпреки мачкането на газта - поздравнления, имаш работещ ТС. Ако обачи си направиш един як пилаж - или няма ТС или не работи. Мнението беше редактирано от hudson: Oct 27 2011, 02:17 PM |
|
|
|
Nov 2 2011, 03:12 PM
Коментар
|
|
|
Автомобил:Opel Zafira x18xe1 Мнения: 3 Регистриран на: 5-August 10 |
Здравейте и от мен. Карам Зафира с X18XE1 двигател и за три години откакто съм я взел, не съм имал никакви проблеми.Един единствен път почиствах дроселовата клапа, понеже започнаха да ми играят оборотите на празен ход и всичко се оправи. Почистването отнема 10на минути и е супер елементарно.Следващия мотор е Z18XE, но той е с електронна газ и е почти невъзможно почистването на дросела. Освен това Z18XE има стъпков мотор, а X18XE1 няма. Бобината е проблем и при двата двигателя, но това си е консуматив и я се наложи да я смениш, я не.Бобините са на Sagem. В магазина на Опел в Люлин близо до Киров, цената на бобината е ако не ме лъже паметта 180 лева оригинална на Sagem, но без щампата GM. Моята препоръка е да вземеш X18XE1. Относно возията - вози твърдо. Относно разход, в София лятото падам между 11 и 11,5 а извън градско 7 - 7.5 Зимата е малко повече. За мен колата си върви и си набира перфектно. Наистина са малко къси скоростите и на магистрала ме дразни че държи по-високи обороти. С климатика не съм имал никакъв проблем, работи на 6 Тракшън контрола си работи, но не е като 4x4 Миналата зима заорах в една пряспа на вилата и заради тракшъна не можах да изляза от нея докато не го изключих ръчно. В моето Зафи имам бутон фабричен за изключване на тракшъна. До колкото разбрах някои колеги нямат. Много съм доволен като цяло от колата. Събира огромно количество багаж и е перфектна семейна кола. Като всяка кола сигурно и на нея ще се счупи нещо някой ден, но това според мен е нормално имайки предвид годинките. Взимай смело и няма да съжаляваш.Все пак вземи някой с теб който разбира и задължително я покарай. Успех. Мнението беше редактирано от roropeti: Nov 2 2011, 03:50 PM |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Олекотена версия | Времето сега е: 24th May 2013 - 11:50 AM |